Derularea unui proiect din bani UE, verificata de 3 ori

Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 23:06
1026 citiri
Derularea unui proiect din bani UE, verificata de 3 ori

Modul de derulare a unui proiect finantat din fonduri europene va fi verificat de catre autoritati in trei etape, respectiv dupa depunerea primei cereri de rambursare, la un stadiu de 40% de implementare si la finalizarea proiectului, si nu dupa fiecare cerere de rambursare, ca in prezent, informeaza Mediafax.

Decizia a fost luata in discutia avuta, marti, de premierul Emil Boc cu reprezentanti ai institutiilor implicate in gestionarea Programului Operational Regional.

"O propunere in scopul cresterii volumului de plati catre beneficiari, desprinsa in urma discutiilor, se refera la schimbarea procedurilor privind verificarile in teren.

Astfel, propunerea consta in verificarea in teren a derularii proiectului dupa prima cerere de rambursare, la stadiul de 40% de implementare a proiectului si la finalizarea lui, eliminandu-se procedura verificarii in teren dupa fiecare cerere de rambursare", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

O alta masura avuta in vedere de Guvern se refera la reducerea termenului pentru procesarea cererilor de rambursare, de la 60 la 45 de zile.

Sursa citata mai arata ca ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a afirmat ca o alta solutie avuta in vedere, in scopul imbunatatirii absorbtiei fondurilor europene, se refera la instituirea obligativitatii, pentru beneficiari, ca la momentul semnarii contractului sa aiba pregatit caietul de sarcini si documentatia pentru licitatie. 

#proiect, #ue, #bani europeni, #autoritati, #fonduri europene , #stiri Elena Udrea