Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dracula nu mai are castel, Branul nu va mai fi asociat cu vampirul

Dracula nu mai are castel, Branul nu va mai fi asociat cu vampirul

Arhiducele Dominic de Habsburg a declarat astazi, ca nu intentioneaza sa asocieze in viitor castelul Bran cu brandul Dracula, datorita caruia este cunoscut in lume.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat recent ca nu va include in strategia de dezvoltate a turismului romanesc brandul Dracula, care este asociat in prezent mai ales castelului Bran.

"Apreciez pozitia ministrului Turismului, de a nu asocia castelul Bran cu brandul Dracula, deoarece nu au nimic in comun. Dracula este doar un mit, nu-l voi combate direct, deoarece oamenilor le place aceasta fantezie, dar nu il voi promova", a spus arhiducele Dominic de Habsburg, pentru NewsIn.

Castelul Bran va intra in administrarea casei de Habsburg in luna mai a acestui an, dupa ce Dominic de Habsburg a primit castelul, in urma retrocedarii acestuia in 25 mai 2006.

Arhiducele Dominic de Habsburg, impreuna cu cele doua surori ale sale, Maria-Magdalena Holzhausen si Elisabeth Sandhofer, vor veni in Romania in perioada 27 ianuarie - 2 februarie si se vor avea intalni cu ministrul Culturii, Theodor Paleologu, cu primarul din Bran si cu ministrul Turismului, Elena Udrea.

Dominic de Habsburg a mai solicitat anul trecut restituirea unei suprafete de 110 hectare de padure in zona comunei Bran. Dosarul se afla in prezent in curs de solutionare la primaria din localitate. Arhiducele mai are de revendicat o serie de terenuri mai mici, tot in zona Bran.

Castelul Bran, a carui prima atestare documentara dateaza din noiembrie 1377, este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Romania. El atrage turisti straini mai ales datorita asocierii cu Dracula.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2008 ori