Elena Udrea a inaugurat in judetul Arad primul drum finalizat cu fonduri europene

Luni, 26 Aprilie 2010, ora 17:32
1442 citiri
Elena Udrea a inaugurat in judetul Arad primul drum finalizat cu fonduri europene

Ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, a inaugurat, luni, centura de sud a orasului aradean Ineu, acesta fiind primul proiect de infrastructura finalizat in cadrul Programului Operational Regional, iar valoarea investitiei este de peste 4 milioane de euro, transmite corespondentul NewsIn.

 

"Este un proiect extrem de important, pentru ca este primul proiect de drumuri finalizat din bani europeni. Este un proiect care, in mod cert, va ajuta la dezvoltarea economica a acestei zone. La nevoia pe care o avem de a investi in reabilitarea si construirea de drumuri in Romania, faptul ca am reusit sa facem centura de sud in Ineu pe bani europeni este de bun augur", a declarat Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltarii Regionale a mai spus ca pentru acest tip de proiecte fondurile europene gestionate de minister au fost alocate aproape in totalitate si ca in bugetul ministerului sunt fonduri europene si asteapta potentiali beneficiari sa le solicite.

"Incercam sa suplinim nevoia de fonduri in tara noastra cu bani de la buget. Dar constrangerile financiare din 2010 ne determina sa ii incurajam pe toti cei care vor sa foloseasca fonduri europene sa o faca. La Ministerul Dezvoltarii sunt fonduri europene prin Programul Operational Regional de 3,4 miliarde, pe care trebuie sa ii alocam pana in 2013 si incercam sa-i determinam pe beneficiarii potentiali sa ii solicite", a mai spus Udrea.

Primarul din Ineu, Nicolae Mehelean, a afirmat ca prin construirea acestei centuri vor fi eliminate blocajele rutiere.

"Proiectul contribuie la preluarea fluxurilor ce tranziteaza orasul si elimina blocajele rutiere, reducand timpul de transport si facilitand accesul catre zonele rezidentiale si turistice, prin asigurarea legaturii dintre DJ 792 si DN 79A. Prin extinderea infrastructurii de transport se asigura cresterea accesibilitatii orasului Ineu. Peste 6.000 de persoane din alte localitati ale judetului fac naveta, zilnic, pentru a ajunge la fabricile din zona. Prin acest proiect, orasul Ineu creste lungimea de drumuri modernizate cu 4,1 kilometri si contribuie la reducerea numarului de autovehicule ce tranziteaza orasul, precum si a poluarii din oras", a spus Mehelean.

Centura Sud Ineu este un drum de categoria a treia, cu o lungime de 4,1 km, cu doua benzi de circulatie cu o latime de 3.5 metri fiecare.

Valoarea totala a proiectului este de 16,9 milioane de lei, din care finantarea nerambursabila este de 13,7 milioane de lei, fara TVA.

Ministrul Dezvoltarii Regionale a mai anuntat, luni, ca vor fi alocate peste 60 de milioane de lei si pentru orasele aradene Lipova si Pecica, banii urmand sa fie cheltuiti pentru drumuri, reparatii la unele cladiri si pentru supravegherea video a zonelor cu potential infractional din cele doua localitati.

 

#drum, #europene, #finalizare, #fonduri, #ineu, #udrea , #stiri Elena Udrea