Elena Udrea: Nu se pune problema majorarii TVA

Duminica, 11 Octombrie 2009, ora 12:35
2243 citiri
Elena Udrea: Nu se pune problema majorarii TVA

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, sambata, la Neptun, ca nu se pune problema majorarii TVA, bugetul pe care Guvernul il are deja alcatuit neavand in vedere modificarea Taxei pe Valoarea Adaugata.

"Nu se pune problema majorarii TVA-ului. Bugetul pe care Guvernul il are deja alcatuit nu are in vedere modificarea TVA. Nu s-a pus in discutie aceasta solutie ca una viabila si pe care s-o avem in vedere in alcatuirea bugetului", a declarat Elena Udrea, raspunzand unei intrebari, precizeaza Mediafax.

Ea a mai spus ca in turism se incearca exinderea TVA la un pachet care sa contina cazare si masa, nu doar cazare si mic dejun.

"In turism incercam chiar sa reducem TVA-ul la 9% la pachetul intreg care cuprinde cazarea si masa. Noi incercam chiar sa extindem acest TVA de 9% care exista astazi in turism, la un pachet care sa contina cazare si masa, nu doar cazare si mic dejun", a explicat Elena Udrea, care a participat, la Neptun, la un seminar privind dezvoltarea turismului in sudul litoralului, organizat de Ministerul Turismului si de parlamentarii de Constanta.

Presedintele Traian Basescu a admis, luni, intr-o discutie cu usile inchise cu investitorii straini, ca TVA ar putea fi majorata din 2010, el declarand, potrivit unor surse participante la intalnire, citate de "Ziarul Financiar", ca prefera cresterea TVA majorarii cotei unice de impozitare.

"Indiferent de presiunile Fondului Monetar International, cota unica ramane de neatins", a afirmat presedintele, potrivit unui participant la discutii.

Ministrul interimar al Muncii, Gheorghe Pogea, a declarat, joi, dupa intalnirea cu sindicatele si patronatele, ca bugetul pe 2010 nu are in vedere majorarea TVA, o astfel de masura putand fi aplicata doar pe parcurs, daca economia nu se indreapta.

Premierul Emil Boc a declarat, joi, dupa ce a participat la discutiile de la Ministerul Muncii cu sindicatele si patronatele, ca pentru elaborarea proiectului de buget pe 2010 nu se are deocamdata in vedere nici majorarea TVA, nici a altor taxe.

”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#majorare, #taxe, #tva, #udrea , #stiri Elena Udrea