Elena Udrea privatizeaza hotelurile in pierdere

Vineri, 27 Martie 2009, ora 09:07
1109 citiri
Elena Udrea privatizeaza hotelurile in pierdere

Executivul estimeaza ca va castiga 10 milioane de lei (2,3 milioane de euro), din privatizarea companiilor aflate in portofoliul Ministerului Turismului, reiese dintr-o Hotarare de Guvern publicata in Monitorul Oficial.

 

Decizia a fost motivata de efectele crizei financiare si economice, care a dus la scaderea pretului actiunilor companiilor pe bursa. Daca anul trecut se dorea vanzarea titlurilor prin intermediul bursei, in acest an guvernul a hotarat ca pachetele de actiuni sa fie vandute prin licitatie cu strigare sau prin negociere.

Daca procesul de vanzare era finalizat anul trecut in vara, asa cum intentionase initial, suma obtinuta ar fi fost mult mai mare.

De exemplu, o actiune la Hotel Lido valoreaza acum 1,7 lei. In septembrie anul trecut, luna cand criza s-a facut prima data simtita in Romania, acelasi titlu valora 2,15 lei.

Si actiunile Athenee Palace au avut un declin abrupt in ultimele sase luni. Daca la 1 septembrie un titlu valora 8,6 lei, acum cotatia a scazut de aproape patru ori. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni, #companii, #cotatie, #licitatii , #stiri Elena Udrea