Elena Udrea vrea desfiintarea constructiilor ilegale de pe litoral

Sambata, 27 Martie 2010, ora 01:48
2733 citiri
Elena Udrea vrea desfiintarea constructiilor ilegale de pe litoral

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, este nemultumita de faptul ca exista foarte multe constructii ilegale in statiunile de pe litoral si intentioneaza sa ia masuri pentru desfiintarea acestora.

"La Costinesti am aflat ca se construieste peste noapte, fara autorizatie, in zona BTT.

Nu este desigur prima data, se intampla de ani de zile, insa pentru noi a nimerit in plina campanie in care incercam sa oprim acest comportament ilegal al celor care isi ridica peste noapte terase si barulete. Inteleg ca se pune o platforma, vor sa faca un chiosc de vara.

Cert este ca se construieste fara acordul proprietarului, care este BTT-ul, fara nicio autorizatie de la Primarie. Nu este singura situatie, mergem sa le vedem si pe celelalte care sunt ceva mai grave, sunt mai vechi", a declarat vineri, Elena Udrea, la Costinesti.

Ea a afirmat ca cei care construiesc ilegal vor fi somati sa-si desfiinteze lucrarile.

"Solutia este aceea pe care am decis-o cu autoritatile publice locale, somatie si desfiintarea lucrarilor, iar o solutie prin care putem rezolva problema BTT-ului, care a ramas aici ca un ghimpe in coasta Costinestiului prin lipsa de organizare si lipsa de administrare unitara a spatiului BTT-ului, este aceea de a trece BTT la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru ca mare parte din statiunea Costinesti este ocupata practic de acesta, iar ce se intampla acolo nu are legatura cu turismul civilizat", a mai spus ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Udrea a explicat ca multe din ilegalitatile realizate la Costinesti au fost realizate din cauza influentei pe care proprietarii constructiilor le-ar avea la Bucuresti sau la Constanta.

"Vorbeam cu primarul din Costinesti si imi spunea ca foarte multe din ilegalitatile care s-au facut aici, in ceea ce priveste constructiile, se datoreaza influentei pe care proprietarii constructiilor, de cele mai multe ori venind din afara Costinestiului, o au fie la Bucuresti, fie la Constanta, fie in alta parte.

Cata vreme functionam pe principii de spaga, smecherie si relatii cu autoritatile sus-puse nu vom face nimic. Cred ca este momentul sa intre toata lumea in legalitate si o sa incepem prin a demola constructiile care se fac in incinta BTT-ului", a spus Udrea.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a vizitat, vineri dupa-amiaza, statiunea Costinesti, intalnindu-se, printre altii, cu primarul localitatii si cu prefectul judetului Constanta, Claudiu Palaz. 

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
#elena, #udrea, #constructii, #ilegale, #litoral , #stiri Elena Udrea