Gheorghe Falca a obtinut finantari de 50 de mil de lei dupa intalnirea cu Udrea

Vineri, 12 Martie 2010, ora 16:42
1513 citiri
Gheorghe Falca a obtinut finantari de 50 de mil de lei dupa intalnirea cu Udrea

Primarului Aradului, Gheorghe Falca (PDL), a declarat, vineri, ca a obtinut finantari de 50 de milioane de lei pentru proiecte locale, in urma intalnirii de la Arad cu ministrul Elena Udrea.

Falca a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta la PDL Arad, ca ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului i-a dat asigurari ca va finanta, in 2010, proiectele pentru care edilul a cerut bani, sumele ridicandu-se la aproximativ 50 de milioane de lei, precizeaza Mediafax.

Primarul a spus ca a obtinut finantare pentru realizarea unui bazin de polo, investitie ce se ridica la 35 de milioane de lei.

Conform edilului, Udrea a dat asigurari ca vor fi finantate si alte proiecte, din bugetul pe 2010 al ministerului, intre care modernizarea Strandului Neptun, construirea unor sali de sport sau reabilitarea termica a unor blocuri.

"Aceste vizite nu sunt doar pentru a bifa prezenta in municipiu, atata vreme cat administratia se pregateste cu proiecte si are forta, iar Guvernul poate sprijini solicitarile noastre", a spus edilul.

Elena Udrea s-a intalnit, miercuri dupa-amiaza, cu primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, cu alesi locali si conducerea Consiliului Judetean, autoritatile solicitand sprijin financiar pentru mai multe proiecte locale, in timp ce ministrul a promis alocarea fondurilor necesare.

In urma intalnirii cu administratia municipala si cu cea judeteana (ambele conduse de PDL), Udrea a declarat ca a fost uimita de cate proiecte i-au fost prezentate.

Ministrul a spus ca in lista de investitii pe 2010 a Ministerului este cuprinsa si modernizarea Strandului Neptun, cel mai mare din tara si unul dintre cele mai mari din Europa.

Astfel, strandul aradean va beneficia, in 2010, de o finantare ministeriala de patru milioane de lei, iar pana in 2011, cand proiectul trebuie finalizat, alocarile bugetare pentru strand vor fi de sapte milioane de lei.

Finantarile au in vedere dezvoltarea bazei de agrement si forarea pentru captarea de apa termala.

Udrea a mai promis fonduri pentru realizarea, la Arad, a unui Centru National Sportiv, pentru construirea unui bazin de polo, lucrari care ar urma sa inceapa in acest an, pentru construirea de locuinte ANL, sali de sport, camine culturale, pentru reabilitarea termica a 42 de blocuri sau pentru alimentarea cu apa a satelor.

Totodata, ministrul a promis sprijin pentru demilitarizarea Cetatii Aradului, una dintre cetatile Vauban cele mai bine conservate din Europa, dar care este ocupata de o baza militara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gheorghe, #falca, #udrea, #milioane, #finantari , #stiri Elena Udrea