Hotelierii de pe litoral care nu deschid din 15 iunie vor fi amendati

Miercuri, 10 Iunie 2009, ora 15:53
1964 citiri
Hotelierii de pe litoral care nu deschid din 15 iunie vor fi amendati

Pentru hotelierii care mentin inchise unitatile de cazare dupa 1 iunie respectiv 15 iunie, amenda ajunge la 30.000 de lei, respectiv 40.000 de lei. Unitatilor de cazare care nu functioneaza pe 1 iulie li se va retrage certificatul de clasificare si vor primi o amenda de 50.000 de lei, potrivit proiectului de HG inaintat de Ministerul Turismului, precizeaza NewsIn.

Pentru hotelierii care mentin inchise unitatile de cazare dupa 1 iunie respectiv 15 iunie, amenda creste considerabil, ajungand la 30.000 de lei, respectiv 40.000 de lei. Unitatilor de cazare care nu functioneaza pe 1 iulie li se va retrage certificatul de clasificare si vor primi o amenda de 50.000 de lei, potrivit proiectului de HG inaintat de Ministerul Turismului.

"Se reglementeaza, astfel, obligatia operatorilor economici detinatori de structuri de primire turistice de pe litoralul romanesc de a asigura functionarea acestora pe perioada sezonului turistic, respectiv 1 mai - 30 septembrie a fiecarui an.

In acest sens, se are in vedere marirea sezonului turistic pe litoralul romanesc avand ca efecte mentinerea personalului calificat de pe litoral, asigurarea de servicii de calitate, crearea unei politici tarifare rezonabile", se arata in nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Termenul prevazut pentru intrarea in vigoare a dispozitiilor referitoare la contraventii este de 10 zile, intrucat unele dintre acestea se refera la sezonul turistic estival.

De asemena, proiectul de HG pentru clasificarea unitatilor de primire turistice prevede si eliminarea vizarii certificatelor de clasificare la un interval de trei ani si acordarea certificatului pe perioada nedeterminata pana la modificarea criteriilor pentru care s-a emis certificatul in cauza.

Prin acest proiect de HG, ministerul turismului vizeaza cresterea volumului activitatii turistice si respectiv, a circulatiei turistice in Romania, precum si diversificarea ofertei si cresterea calitatii serviciilor turistice, ceea ce va duce la cresterea gradului de satisfactie al turistului.

Ministerul Turismului lucreaza in prezent la o lege a turismului, care va fi depusa in Parlament pana pe 1 iulie si care va sanctiona proprietarii de unitati de cazare de pe litoral care nu deschid pe 15 mai.

"Lucram la o lege a turismului pe care intentionam sa o ducem in Parlament pana la terminarea acestei sesiuni.

Vom fi foarte nepopulari pentru operatorii din turism pentru ca vor fi introduse sanctiuni noi, de la penalizari, pentru faptul ca nu-si deschid unitatile pe Litoral pe 15 mai, pana la amenzi pentru ca nu respecta obligatiile pe care le au fata de clienti si fata de nivelul de clasificare", a declarat in mai, ministrul turismului Elena Udrea in cadrul unui seminar care dezbatea legea tichetelor de vacanta.

Udrea considera ca noua lege la care se lucreaza va fi adoptata pana la finalul acestui an.

"Nu poti sa pretinzi turistului sa mearga pe litoral in extrasezon cand la noi hotelurile sunt inchise pana pe 1 sau chiar 15 iunie. Nimeni nu vine pe litoral sa traiasca ca in filmul Shining, unde atmosfera este sumbra, totul este pustiu si gunoaiele zboara pe plaja", a declarat luna trecuta, Elena Udrea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#hotel, # amenda, #udrea, #litoral , #stiri Elena Udrea