Legea Turismului: cand va fi aprobata si ce prevede

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 00:31
2354 citiri
Legea Turismului: cand va fi aprobata si ce prevede

Legea Turismului, lansata in dezbatere publica pe 21 decembrie 2010, ar putea fi aprobata miercurea viitoare de catre Guvern, a declarat miercuri ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, potrivit Newsin. 

"Legea Turismului a fost finalizata, noi am lucrat la ea mai bine de un an. Am incercat sa o facem compatibila cu celelalte legi pe Turism din UE. Probabil ca miercurea viitoarea va fi aprobata", a afirmat miercuri Elena Udrea, la prezentarea bilantului MDRT pentru anul 2010.

Altfel, ministrul a mai spus ca MDRT va incheia contracte cu TUI Nordic si TUI Vital pentru revenirea acestora in Romania incepand cu 2012.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a lansat pe 21 decembrie in dezbatere publica proiectul privind Legea Turismului, care reglementeaza organizarea, coordonarea si dezvoltarea turismului, domeniu de importanta strategica pentru economia Romaniei.

Proiectul de lege are in vedere definirea atributiilor specifice ale autoritatii publice centrale pentru turism, precum si a extinde si clarifica responsabilitatile Consiliilor locale, judetene si ale Consiliului General al municipiului Bucuresti in ceea ce priveste turismul, dar si de a asigura stabilitatea cadrului institutional cu rol si atributii principale in elaborarea strategiilor si programelor in domeniul turismului, precum si crearea unui ritm nesincopat in derularea masurilor, programelor si proiectelor de dezvoltare pe termen mediu si lung in turism.

Proiectul prevede ca permiterea accesului cu animale pe plaja este considerata contraventie, ce se va sanctiona cu amenda cuprinsa intre 10.000 lei si 25.000 lei.

Singura exceptie de la aceasta prevedere o constituie cainii din dotarea Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) si cainii utilitari ai persoanelor cu dizabilitati.

De asemenea, cu aceeasi amenda vor fi sanctionate si permiterea camparii pe plaja cu destinatie turistica, circulatia sau stationarea autovehiculelor pe plaja (cu exceptia celor care asigura interventii operative si a utilajelor de intretinere a plajelor), dar si permiterea realizarii de activitati de comert ambulant pe plaja.

Totodata, MDRT vrea sa creeze un organism pentru promovarea Romaniei ca destinatie turistica atat pe piata interna, cat si pe piata externa, denumit Organizatia de Promovare a Turismului, institutie publica, cu personalitate juridica.

In plus, ministerul vrea sa infiinteze Sistemul National Informational pentru Turism, care va cuprinde datele si indicatorii stabiliti de catre autoritatea administratiei publice centrale responsabila in domeniul turismului si Institutul National de Statistica prin ordin al conducatorilor autoritatilor mentionate.

Sistemul National Informational pentru Turism va fi gestionat de MDRT si este creat in vederea stocarii, corelarii si diseminarii informatiilor privind piata turistica, precum si a evaluarii activitatii turistice. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
#legea turismului, #elena udrea, #guvern , #stiri Elena Udrea