Logo-ul brandului de turism, declarat original

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 12:40
1403 citiri
Logo-ul brandului de turism, declarat original

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca identitatea vizuala a brandului turistic al Romaniei a fost inregistrata la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) si la OHIM, fiind declarata originala si unica, informeaza NewsIn.

"Pe 28 octombrie, logoul turistic a trecut si de OHIM (The Office of Harmonization for the Internal Market, organism european n.r.). Il vom folosi in toate campaniile viitoare", a spus Elena Udrea.

Totodata, creatia vizuala a brandului a fost inregistrata si pe alte piete internationale. Aceasta a precizat si ca MDRT a primit un raspuns acum patru saptamani de la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), prin care brandul turistic de tara a fost declarat original si unic si este astfel inregistrat oficial de minister la acest organism.

De asemenea, ministrul Elena Udrea a precizat ca Tom Nulens (despre care presa a scris ca ar fi fost creatorul unei frunze similare folosita de o firma din Marea Britanie, n.r.) a trimis o scrisoare catre MDRT, in care declara ca frunza din creatia grafica aferenta brandului turistic este un desen original si ca nu-i apartine.

Identitatea vizuala a brandului de turism al Romaniei este formata din izotip (frunza), slogan ("Explore the Carpathien Garden") si logotip (scrisul Romania).

Brandul turistic al tarii a fost lansat pe 29 iulie la Shanghai, in China, la Expo 2010.

In mass-media a fost remarcata asemanarea dintre frunza din noul logo de promovare turistica a Romaniei si logo-ul unui proiect de transport international.

Ministrul Elena Udrea a declarat, in legatura cu zvonurile aparute privind plagiatul logo-ului, ca intreg conceptul a fost cumparat cu toate drepturile de autor si ca situatia este legala.

Realizarea brandului turistic a costat 894.970 de euro, iar pentru brandul de tara vor fi cheltuite 75 de milioane de euro pana in 2013, aceasta finantare fiind exclusiv europeana. 

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#logo, #original, #promovare, #romania, #turistic, #udrea , #stiri Elena Udrea