Ministerul condus de Udrea vrea sa construiasca inca 30 de sali polivalente

Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 22:13
1229 citiri
Ministerul condus de Udrea vrea sa construiasca inca 30 de sali polivalente

Cele 30 de sali polivalente pe care MDRT si-a propus sa le construiasca prin Compania Nationala de Investitii in perioada 2011-2016 vor costa peste 1,3 miliarde de lei (aproximativ 320 milioane de euro), se arata intr-un proiect de hotarare de Guvern prin care se aproba programul "Sali Polivalente", potrivit Mediafax. 

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului propune Guvernului aprobarea unui program de constructie a 30 de sali polivalente cu 5.000 - 15.000 de locuri, in perioada 2010-2016, proiectul urmand sa fie derulat prin Compania Nationala de Investitii, aflata sub autoritatea ministerului.

Programul va necesita 21,5 milioane de lei in acest an, 193,5 milioane de lei in 2012 si cate 430 de milioane de lei in 2013 si 2014. In 2015 si 2016 investitiile in salile polivalente vor totaliza 280 de milioane de lei.

"Finantarea programului se asigura din alocatii de la bugetul de stat, in limita fondurilor aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, alocatii de la bugetul local, credite externe, procedura parteneriatului public - privat, precum si din alte surse de finantare legal constituite", se arata in proiectul de hotarare de Guvern, elaborat de minister.

In cadrul programului vor fi promovate trei tipuri de sali polivalente, cu 5.000, 10.000 si 15.000 de locuri, iar beneficiarii vor fi autoritatile administratiei publice locale. In nota de fundamentare a proiectului se precizeaza ca in prezent infrastructura sportiva este veche, deteriorata si nu mai corespunde standardelor internationale.

In plus, pe teritoriul Romaniei nu exista in prezent sali polivalente care sa corespunda standardelor internationale privind pregatirea sportivilor si organizarea de competitii internationale.

"Acest fapt obliga sportivii romani sa evolueze in competitiile oficiale, (campionate mondiale, europene, cupe europene) organizate in alte tari, la nivel de competitivitate redus.

Pe de alta parte, lipsa unor sali omologabile international lipseste iubitorii sportului din Romania de vizionarea directa a intrecerilor sportive de nivel international", puncteaza autorii documentului. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#elena udrea, #sala polivalenta, #ministerul dezvoltarii , #stiri Elena Udrea