Ministerul Dezvoltarii a primit 6.000 de solicitari pentru locuinte ANL

Luni, 26 Aprilie 2010, ora 14:35
1484 citiri
Ministerul Dezvoltarii a primit 6.000 de solicitari pentru locuinte ANL

Ministerul Dezvoltarii si Turismului a primit deja 6.000 de solicitari de vanzare a locuintelor ANL de la chiriasii acestora, a anuntat luni, la Cluj, Elena Udrea, transmite NewsIn. 

Udrea s-a aflat luni pe Valea Garbaului, la marginea municipiului Cluj-Napoca, la o vizita de lucru pe un viitor santier al unui cartier de 2.300 de locuinte ANL.

"Inteleg ca deja primariile au trimis catre toti beneficiarii si chiriasii ANL adrese ca pot incepe sa faca solicitari.

Noi, la randul nostru, le-am comunicat ca deja pot cere primariilor sa le vanda locuintele.

Ei isi pot calcula singuri pretul locuintei.

Noi ne asteptam sa vindem 22.000 de locuinte ANL.

Pana in acest moment avem solicitari pentru aproximativ 6.000 de locuinte si probabil ca vor veni in continuare pentru ca se astepta decizia de calculare a pretului", a afirmat ministrul Udrea.

Pretul unei locuinte ANL este de 347 de euro/mp, fara TVA, pentru anul 2010, iar pentru vanzarile din 2011 pretul va fi recalculat in functie de valoarea de inlocuire a constructiei.

Ministrul Elena Udrea a precizat ca ministerul va avea bani sa construiasca 3.000 de locuinte ANL gata licitate si sa demareze santiere noi, daca vanzarea apartamentelor ANL catre chiriasi va decurge potrivit estimarilor.

"Bani in bugetul Ministerului pentru locuinte ANL exista.

Deja am scos in licitatie aproximativ 3.000 de locuinte ANL.

In total, inafara de proiectele pe care le vom face in parteneriat cu Ministerul Apararii avem pregatit sa scoatem la licitatii 12.000 de locouinte ANL in acest an.

Depinde foarte mult de felul in care merg vanzarile, ne bazam pe fondurile care vor intra la Agentia Nationala pentru Locuinte din vanzarea locuintelor ANL existente in acest moment si in acelasi timp incercam - pentru ca tot din acest buget vom construi si casele din programul "Renasterea satului romanesc – 10 case pentru specialisti" - ne bazam si pe posibilitatea ca anumite locuinte, tipuri de locuinte, cum ar fi cele destinate inchirierii, sa le facem in regim de parteneriat", a mai afirmat Udrea. 

#munisterul, # dezvoltarii, # locuinte, # anl , #stiri Elena Udrea