Ministerul Elenei Udrea: N-am oferit contract "cu dedicatie" lui Dan Sova

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 17:08
1565 citiri
Ministerul Elenei Udrea: N-am oferit contract "cu dedicatie" lui Dan Sova

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului respinge, printr-un comunicat, acuzatiile senatorului PSD, Dan Sova, conform carora MDRT i-ar fi oferit un contract "cu dedicatie", informeaza Newsin. 

"Cerinta prevazuta, in realitate, in caietul de sarcini al ministerului nu este cea pe care a prezentat-o public domnul Sova, ci era formulata astfel: 'ofertantul va depune copie dupa diploma de master in drept public sau doctor in drept la o materie din domeniul administrarii fondurilor publice sau adeverinta din care sa reiasa ca este cadru didactic cu contract de munca la o facultate de drept acreditata, la discipline din domeniul administrarii fondurilor publice sau conducator de curs la o materie care presupune administrarea fondurilor publice'", se arata in comunicatul MDRT.

Ministerul condus de Elena Udrea precizeaza ca cerinta nu era limitativa, ci avea "rolul de a atesta detinerea, de catre ofertanti, a cunostintelor teoretice in domeniul administratiei publice si era perfect justificata, in conditiile in care firma de avocatura selectata urma sa asigure MDRT asistenta juridica 'in cauze legate de administrarea fondurilor publice'".

MDRT apreciaza ca este vorba de o dezinformare publica intentionata cu privire la activitatea sa.

"Nu este prima data cand domnul Sova prezinta in declaratiile sale publice informatii incomplete fata de cele inscrise in documente, ceea ce ne face sa apreciem ca este vorba de o dezinformare publica intentionata cu privire la activitatea MDRT", potrivit comunicatului.

Institutia mai arata ca in 2008 "an in care nu Elena Udrea conducea ministerul, domnul Dan Sova, prin SCA Sova si Asociatii, a incheiat un contract de asistenta si reprezentare juridica cu MDLPL (Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor), pe durata a trei ani.

Este vorba de un acord-cadru incheiat de MDLPL, la acea vreme, cu trei societati de avocatura, printre care si SCA Sova si Asociatii.

Toate cele trei societati selectate au facut dovada indeplinirii cerintelor din caietul de sarcini referitoare la pregatirea profesionala. Exact aceleasi cerinte s-au regasit si in caietul de sarcini pentru atribuirea contractului subsecvent din anul 2010 (incheiat in baza acordului-cadru din 2008)."

"Timp de doi ani, de la atribuirea acordului-cadru catre firma domnului Sova pana la expedierea invitatiei de a incheia contractul subsecvent acestui acord cadru, domnia sa nu a considerat ca atribuirea contractului s-ar fi facut 'cu dedicatie', prin impunerea unor cerinte limitative sau ilegale", se arata in finalul comunicatului MDRT.

Senatorul PSD Dan Sova a declarat vineri ca in vara anului trecut Ministerul Dezvoltarii a incercat sa-i dea un contract "cu dedicatie" pentru servicii juridice, insa a refuzat oferta.

"In vara anului 2010 pe noua mea firma Sova &Asociatii am primit o cerere de oferta de servicii juridice in care una dintre conditiile pentru a fi eligibil era sa fii titular de curs la o facultate de stat care include predarea unei materii cu finante publice.

Sunt doi avocati in Bucuresti care indeplinim conditia asta. Le-am si raspuns atunci ca este o oferta nelegala, ca nu pot sa raspund la ea, ca este facuta cu dedicatie. (...)

Contractul oferit atunci de directia juridica a dnei Udrea, nu direct de domnia sa, era o chestiune cu dedicatie, bine ca nu au scris sa aiba (avocatul inaltime, n.r.) un metru saptezeci si doi", a spus Sova. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#elena udrea, #contract, #dan sova, #fonduri publice , #stiri Elena Udrea