MT a alocat 218.500 de euro pentru Targul de Turism al Romaniei

Luni, 19 Octombrie 2009, ora 16:58
1788 citiri
MT a alocat 218.500 de euro pentru Targul de Turism al Romaniei

Ministerul Turismului a alocat 218.000 euro pentru editia de toamna a Targului de Turism al Romaniei, suma care a fost cheltuita pentru inchirierea spatiului, dar si pentru evenimentele organizate in cadrul manifestarii, potrivit datelor furnizate de ministerul de resort, informeaza NewsIn.

Potrivit Ministerului Turismului (MT), circa 172.600 de euro din suma totala au fost cheltuiti pentru inchirierea spatiului expozitional si pentru amenajarea standurilor, in timp ce aproximativ 49.900 euro au fost alocati pentru organizarea participarii ministerului la acest targ, printre care si onorariul unei trupe de salsa.

Suprafata totala inchiriata operatorilor participanti la targ a fost de 14.000 metri patrati, din care 7.000 metri patrati suprafata utila, 5.000 mp fiind subventionati de Ministerul Turismului pentru promovarea destinatiilor turistice autohtone.

In acest sens, spatiul de la parterul pavilionului central al expozitiei a fost ocupat de consiliile locale ale principalelor zone turistice romanesti.

Astfel, spatiul inchiriat de Ministerul Turismului la parterul pavilionului central al Romexpo a fost ocupat de un numar de 36 de administratii publice locale si asociatii de promovare a turismului romanesc, care si-au amenajat, din fonduri proprii, standuri de prezentare a diferitelor destinatii romanesti.

De asemenea, MT precizeaza ca ministerul a avut in cadrul targului un birou de prezentare de 10 metri patrati. Alte suprafete inchiriate de minister au fost puse la dispozitia unor mesteri populari, precum si a unor asociatii profesionale si patronale din domeniul turismului, printre care Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), ANTREC, Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, Organizatia Patronala a Turismului Balnear (OPTBR), Federatia Industriei Hoteliere din Romania (FIHR).

Ministerul Turismului mentioneaza ca suma finala cheltuita de minister pentru participarea la TTR 2009 poate fi mai mica decat suma alocata.

"Suma finala achitata de minister poate fi mai mica decat cea alocata, informatiile urmand sa fie disponibile dupa efectuarea platilor catre partenerii contractuali, proportional cu nivelul serviciilor prestate", a comunicat luni minsterul de resort.

In perioada 15-18 octombrie a avut loc la Romexpo cea de-a XXII-a editie a Targului de Turism al Romaniei (TTR) 2009-editia de toamna, expozitie care a reunit operatorii activi din domeniul turismului.

Potrivit ministrului turismului, Elena Udrea, aceasta editie a fost destinata promovarii destinatiilor turistice interne.

Directorul general al Romexpo, Doru Simovici, a declarat ca Ministerul Turismului a contribuit cu 35% din valoarea investitiei pentru organizarea targului, in timp ce Camera de Comert si Industrie a Romaniei a acoperit restul de 65%. 

 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#suma, # promovare, # turism, # targ, # destinatii , #stiri Elena Udrea