Pentru salvarea litoralului, Elena Udrea vrea mai multe chartere, cazinouri si Spa-uri

Miercuri, 28 Ianuarie 2009, ora 10:41
2347 citiri
Pentru salvarea litoralului, Elena Udrea vrea mai multe chartere, cazinouri si Spa-uri


Ministrul Turismului, Elena Udrea, vrea sa sprijine turismul de pe litoral prin aducerea in statiunile de la Marea Neagra a cat mai multor cazinouri, care ar putea fi atrase prin acordarea de facilitati fiscale. De asemenea, Ministerul Turismului poarta discutii cu operatorul aerian TAROM pentru introducerea unor curse charter dinspre mai multe tari precum Germania si Israel catre Romania.

"Vrem sa aducem cazinourile pe litoral. Trebuie sa vorbesc cu Ministerul de Finante si sa le cream niste facilitati fiscale, astfel incat sa-i putem atrage", a declarat, Elena Udrea, care va participa la Targul International de Turism din capitala Spaniei.

Ea a spus ca deschiderea unor noi cazinouri pe litoral va insemna o atractie in plus, pentru o noua gama de turisti.

Totodata, Udrea va incerca sa convinga si o serie de SPA-uri (centre de infrumusetare si tratament) sa vina pe litoral.

"In plus, vrem sa-i determinam pe hotelieri, cu toate parghiile, pentru ca nu-i putem obliga, sa dea drumul turismului si sa-si deschida hotelurile de Paste, si sa le inchida cat mai tarziu", a spus ministrul Turismului.

Pentru a umple locurile goale din hotelurile de la mare, in capetele de sezon, Udrea va promova o serie de proiecte pentru tineri, care sa vina in acele perioade in statiunile de la malul Marii Negre.

Chartere din Israel ?i Germania catre Romania

"Am discutat zilele acestea cu directorul IPS (n.r. tour-operator interna?ional) si s-a aratat indignat de faptul cs turistii din mai multe parti ale lumii nu beneficiaza de chartere catre Romania", a precizat Elena Udrea.

Conform ministrului Turismului, compania
TAROM s-a aratat dispusa sa poarte discutii cu tour-operatorii pentru deschiderea unor rute de tip charter. Contributia ministerului la acest proiect va consta, potrivit Elenei Udrea, intr-un parteneriat de promovare in acest sens.

De asemenea, ministrul a spus ca tot prin introducerea unor curse charter doreste sa faciliteze transportul din diferite colturi ale tarii catre litoral.

Elena Udrea a mentionat ca Ministerul Turismului vrea sa promoveze impreuna cu TAROM si operatorii de profil Festivalul George Enescu.

Ministrul turismului Elena Udrea este prezenta la Targul International de Turism de la Madrid (Spania), care se desfasoara intre 28 ianuarie si 1 februarie.

Sursa: Bloombiz

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#litoral, #romania, #turism , #stiri Elena Udrea