Preturile hotelierilor de pe litoral sunt mari si vor scadea doar daca nu va fi cerere

Joi, 25 Martie 2010, ora 13:22
1397 citiri
Preturile hotelierilor de pe litoral sunt mari si vor scadea doar daca nu va fi cerere

Preturile practicate de hotelierii de pe litoral sunt destul de mari pentru ofertele pe care le au, iar o scadere a tarifelor va fi posibila doar in conditiile in care cererea va scadea, precum in sezonul estival din 2009, a declarat, joi, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

"Piata regleaza preturile. Atat timp cat exista cerere, este foarte greu sa convingi hotelierii romani de pe litoral sa lase la pret. Dar daca se va intampla ca anul trecut, cand in mijlocul verii au ramas fara cerere si au fost nevoiti sa lase la pret, am putea asista si in acest an la o situatie similara. Este adevarat ca nu toti hotelierii au preturi foarte mari", a spus Udrea, prezenta la Targul de Turism al Romaniei, precizeaza Mediafax.

Ea a adaugat ca, in ceea ce priveste litoralul romanesc, ministerul pe care il conduce are in vedere proiecte de reorganizare a zonei de sud, pentru eliberarea plajelor.


"Avem proiecte de reorganizare a litoralului romanesc in partea de sud, insa acestea sunt dificile, pentru ca vizeaza eliberarea plajelor. Cine a construit acolo a facut-o avand un sprijin din partea autoritatilor publice locale sau mai sus de-atat. Fara aceste masuri, litoralul nu-si va putea reveni niciodata. Va trebui sa renuntam la partea de sud a litoralului si, odata cu acesta, la un patrimoniu care exista deja si care este inca foarte bine conservat si foarte atractiv", a mai spus Udrea.


Ministrul a mentionat ca resursele turistice de care dispune Romania reprezinta una dintre sansele de revenire economica a tarii.


"Cred ca investitiile in infrastructura si servicii, precum si standardele de care avem nevoie si preturile vor fi trei elemente care, impreuna cu promovarea, vor face ca Romania sa devina o destinatie competitiva la nivel international si atractiva. Anul trecut am contractat brandul turistic al Romaniei, iar in urmatorii ani aceasta va fi modalitatea de promovare a tarii noastre pe bani europeni", a spus Udrea.


Ea a adaugat ca bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului este mai mic decat al tarilor cu care Romania se afla in competitie, iar banii europeni sunt foarte utili.


 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#litoralul romanesc, # turism, # hotelieri, # investitii , #stiri Elena Udrea