Primaria Mangalia, impotriva demolarii constructiilor de pe plaje

Vineri, 14 Mai 2010, ora 00:41
2620 citiri
Primaria Mangalia, impotriva demolarii constructiilor de pe plaje

Primaria Mangalia se opune demolarii constructiilor ilegale de pe plaje, considerand ca nu este momentul oportun pentru efectuarea acestor lucrari, transmite NewsIn.

"Consider ca este un lucru facut in pripa si nu este momentul oportun pentru demolari. Am inaugurat sezonul estival 2010 la 1 mai cu statiuni curate, cu hoteluri si terase deschise, cu spatii verzi si iluminat public cum nu a mai fost de peste 10 ani, iar acum incepem sa daramam. Vom afecta imaginea statiunilor, turistii vor gasi moloz si resturi pe plaje.

Programul Litoralul pentru toti a inceput deja, toate lucrarile de constructie care au loc in statiuni se opresc pana la toamna, nu trebuie chiar noi sa demolam", a afirmat primarul Claudiu Tusac.

Edilul a precizat ca doreste sa se respecte legea si pentru aceasta va realiza o analiza a fiecarui caz in parte: "Daca sunt agenti economici care nu respecta legea, voi fi primul care va semna actul privind demolarea constructiei respective, dar la toamna.

Acum e tardiv, trebuie sa incurajam turistii sa vina in statiunile din sudul litoralului, sa le aratam ce se poate mai frumos, sa-i convingem ca lucrurile s-au schimbat in bine, nu sa ii asteptam cu nisip printre daramaturi.

Fara o analiza reala, pe documente si la fata locului, din cauza grabei cu care se lucreaza sunt sigur ca se vor face si greseli si vor fi afectati agenti economici care functioneaza legal", a mai spus primarul din Mangalia.

Echipe mixte ale Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) si autoritatilor locale au inceput, de luna trecuta, demolarea constructiilor ilegale de pe plaje.

Ordinul a fost dat de ministrul Turismului, Elena Udrea, care a declarat ca vrea ca pana la jumatatea lunii mai sa fie demolate toate constructiile ilegale gen chioscuri de pe plajele litoralului, iar dupa terminarea sezonului estival sa inceapa demolarea si a celor masive din beton, ridicate fara autorizatii.

Demolarile au inceput in Mamaia, Vama Veche, Costinesti si au continuat in Neptun, Olimp si Eforie. 

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
#mangalia, #demolari, #constructii, #plaja, #udrea , #stiri Elena Udrea