Primaria risca sa piarda fonduri de la Guvern

Miercuri, 29 Decembrie 2010, ora 17:47
1319 citiri
Primaria risca sa piarda fonduri de la Guvern

onsilierii generali ai Capitalei au fost chemati la o sedinta extraodinara programata joi, pentru a aproba suplimentarea bugetului cu 145 milioane de lei proveniti de la Guvern pentru stadionul National, in caz contrar banii urmand sa se intoarca la Executiv, potrivit NewsIn.

"Vom fi suficienti membri ai Consiliului General al Municipiului Bucuresti pentru a vota hotararea de rectificare. Avem nevoie de acesti bani, pentru ca sunt efectuate lucrari care nu au fost platite", a declarat, pentru NewsIn, viceprimarul general Mircea Raicu.

Pentru a fi aprobat?, hot?rarea de rectificare bugetar? are nevoie de votul a 28 de consilieri din 55. Dac? nu se va intruni num?rul de voturi necesar, banii nu pot fi cuprin?i in bugetul municipalit??ii pe 2010 ?i se vor intoarce la bugetul de stat. Ulterior, pentru ca suma in cauz? s? revin? la municipalitate, bugetul de stat pe 2011 ar trebui rectificat.

Guvernul a alocat, marti, 35 de milioane euro pentru stadionul Lia Manoliu si 14 milioane euro pentru stadionul care se construieste la Cluj-Napoca, a anuntat ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea.

Potrivit ministrului, suma de 35 de milioane de euro, 145 milioane de lei, pentru stadionul din Capitala reprezenta o parte din contributia finala a Guvernului care va fi aproximativ de 50% din valoarea totala.

"Intentionam sa finalizam lucrarile la Stadionul Lia Manoliu astfel incat sa putem organiza in 2012 finala....UEFA League, Champions League (Europa League, n.r.), asa cum am promis si asa cum lumea asteapta.

Pentru un alt stadion de asemenea s-a alocat o suma de 14 milioane de euro, aproximativ 60 de milioane lei, este vorba de cel din Cluj-Napoca si aici standardul la care se construieste permite organizarea unor competitii UEFA si FIFA, astfel ca la nivel national vor fi minim aceste doua stadioane cu care Romania poate sa intre in competitia pentru a gazdui astfel de evenimente sportive de nivel international", a punctat Elena Udrea.

#primarie, #fonduri, #bani, #guvern, #stadionul lia manoliu , #stiri Elena Udrea