Primariile cu peste 10.000 de locuitori vor avea un plan de locuire

Luni, 04 Octombrie 2010, ora 16:18
1259 citiri
Primariile cu peste 10.000 de locuitori vor avea un plan de locuire

Primariile cu peste 10.000 de locuitori vor fi obligate, prin lege, sa aiba un plan de locuire si sa isi asigure un fond de teren pe care sa poata fi dezvoltate locuinte sociale, a declarat, luni, ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, potrivit Mediafax. 

Potrivit acesteia, noul proiect de lege privind constructia, exploatarea si dezvoltarea locuintelor, la care se lucreaza de cativa ani, va intra in dezbatere publica saptamana viitoare.

Prin noua lege se defineste rolul autoritatilor centrale si locale in constructia de locuinte, programele de reabilitare si modernizare a fondului construit existent si legatura dintre strategia nationala a locuirii, programele de guvernare, politicile locale de dezvoltare urbana si programe privind realizarea de locuinte.

De asemenea, se introduce obligativitatea constituirii planului local de construire si pentru asociatiile de dezvoltare intercomunitara cu peste 25.000 de locuitori.

Udrea a mai spus ca doar in Bucuresti peste 10.000 de tineri au nevoie de locuinte.

Ministrul Dezvoltarii a vizitat luni primul cartier de locuinte construit, in urma cu 100 de ani, in Capitala de "Societatea comunala pentru locuinte ieftine din Bucuresti". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Județele din România în care piața imobiliară „duduie”. Unde e cel mai convenabil să îți cumperi o casă nouă
Județele din România în care piața imobiliară „duduie”. Unde e cel mai convenabil să îți cumperi o casă nouă
Se vând mai multe apartamente, la prețuri mai mari. Informațiile publicate de agenția de cadastru arată că piața imobiliară este pe plus în mai multe județe din țară și București, iar...
#primarii, #plan, #locuire, #locuinte sociale, #elena udrea , #stiri Elena Udrea