Realitatea Media acuza ANAF ca actioneaza la comanda politica

Joi, 03 Iunie 2010, ora 17:38
1631 citiri
Realitatea Media acuza ANAF ca actioneaza la comanda politica

Realitatea Media SA condamna, intr-un comunicat facut public joi, continuarea seriei de abuzuri comise asupra sa de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), care, "actionand la comanda politica, dezinformeaza public ca la aceasta companie s-ar fi facut evaziune fiscala", precizeaza NewsIn.

"Intr-un comunicat trimis astazi (joi - n.r.), ANAF continua seria abuzurilor impotriva companiei noastre si cu iresponsabilitate maxima afirma ca 'se intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de evaziune fiscala'.

Nu numai ca ANAF nu are competenta sa stabileasca daca o fapta este sau nu infractiune, dar, actionand la comanda politica, aceeasi institutie a statului dezinformeaza public ca la Realitatea Media s-ar fi facut evaziune fiscala.

Nu mai departe de 27 februarie 2009, ANAF concluziona printr-un act de control ca aceleasi practici de plata utilizate de Realitatea Media, cat si de intreaga presa din Romania, erau perfect legale, prin urmare nu s-a constatat atunci niciun fel de prejudiciu.

De altfel, practica platii pe drept de autor este una comuna in toata industria media din Romania", se arata in comunicatul Realitatea Media.

Comanda politica primita de ANAF este dovedita de faptul ca, in urma cu doar doua zile, ministrul Elena Udrea preciza, intr-o emisiune in direct la Realitatea TV, suma exacta pe care Realitatea Media ar datora-o statului roman, desi ANAF a anuntat clar ca acest control este inca in desfasurare si toate aceste informatii intra sub incidenta secretului fiscal, mai spun reprezentantii Realitatea Media.

Acestia subliniaza ca "niciunul dintre reprezentantii legali ai companiei (...) nu a fost instiintat pana acum in legatura cu aceasta suma".

Potrivit reprezentantilor Realitatea Media, in ultimele sase luni, compania este tinta unor presiuni constante din partea actualei puteri politice, incepute imediat dupa alegerile prezidentiale de anul trecut, mai exact in 10 decembrie 2009, cand ANAF a demarat un control general care continua si in prezent.

"Asa cum am mai precizat, au existat mai multe scurgeri de informatii si documente care intra sub aceeasi incidenta a secretului fiscal si care au aparut in media apropiata puterii in ultima perioada.

Realitatea Media atentioneaza opinia publica de faptul ca, pentru prima oara dupa Revolutie, se afla in fata unui abuz fara precedent al puterii politice impotriva unei institutii media.

Compania noastra nu se va lasa intimidata si va sesiza instantele competente", se mai arata in comunicatul Realitatea Media SA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#realitatea, #media, #anaf , #stiri Elena Udrea