Romania, prim-vicepresedinte al Organizatiei Mondiale a Turismului

Joi, 13 Octombrie 2011, ora 17:10
2406 citiri
Romania, prim-vicepresedinte al Organizatiei Mondiale a Turismului

Romania a obtinut postul de prim-vicepresedinte in Consiliul Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT) la ultima adunare a forului international, care se desfasoara in perioada 8-14 octombrie in Coreea de Sud si la care a participat si ministrul Elena Udrea, care a condus delegatia MDRT, potrivit NewsIn.

Votul acordat pentru functia de prim-vicepresedinte, pe care Romania o va detine timp de un an, vine ca urmare a activitatii de lobby derulate in randul tarilor membre OMT. Prezenta ministrului Elena Udrea la adunarea OMT avut ca prim obiectiv tocmai sustinerea candidaturii Romaniei in randul participantilor.

"Este o reusita de care suntem foarte mandri, intrucat acordarea functiei de prim-vicepresedinte al OMT reprezinta un vot de incredere, dar si o recunoastere din partea tarilor membre ale organizatiei fata de evolutia pozitiva a turismului din Romania.

Detinerea unui loc in Consiliul Executiv, si cu atat mai mult a unei functii de conducere in cadrul acestuia, constituie un avantaj pentru noi, atat in ceea ce priveste dezvoltarea domeniului turismului, cat si din punctul de vedere al promovarii imaginii tarii", a afirmat ministrul Elena Udrea.

La ultima reuniune a organizatiei, Italia a pierdut in fata Kenyiei functia de presedinte, cu 10 voturi la 19.

OMT, agentie specializata a Natiunilor Unite, constituie cel mai important organism international in domeniul calatoriilor si al turismului. 

Organizatia isi are originile in anul 1925, cand a luat fiinta, la Haga, Uniunea Organizatiilor Oficiale de Publicitate Turistica, iar actuala denumire dateaza din 1975. In prezent, OMT numara 154 de state membre cu drepturi depline si 7 membri asociati. 

Romania este stat membru fondator al OMT, din 1975, cu drepturi depline. In anul 2009, la Adunarea Generala a OMT de la Astana (Kazakhstan), Romania a obtinut un post in Consiliul Executiv, iar anul trecut, in Iran, functia de vicepresedinte al OMT. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#turism, #organizatia mondiala a turismului, #turism romania, #romani vicepresedinte omt , #stiri Elena Udrea