Se vor licita 19 pachete de lucrari pentru reabilitarea drumurilor judetene

Marti, 19 Aprilie 2011, ora 15:49
1614 citiri
Se vor licita 19 pachete de lucrari pentru reabilitarea drumurilor judetene

Elena Udrea, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a declarat ca pana saptamana viitoare vor fi scoase la licitatie 19 pachete de lucrari pentru reabilitarea drumurilor judetene, conform NewsIn.

"Primul pachet de lucrari din programul '10.000 de kilometri de drumuri judetene si de interes local' a fost lansat saptamana trecuta prin programul de achizitii publice. Saptamana aceasta sau saptamana viitoare vor fi scoase la licitatie inca 19 pachete, in valoare de 100 de milioane de euro fiecare", a spus Udrea.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a anuntat vineri ca a lansat prima licitatie deschisa pentru proiectarea si executia lucrarilor de modernizare si reabilitare pentru 149,67 km drum judetean si 188,09 km drum de interes local din judetele Botosani si Suceava pentru 2011-2013.

"Este vorba despre obiective de investitii din cele doua judete incluse in Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI). Ofertele depuse vor fi deschise in data de 30 iunie 2011", informa MDRT.

Oficialii MDRT au precizat ca reabilitarea traseelor propuse va aduce beneficii activitatii socio-economice din zona, prin imbunatatirea mobilitatii populatiei si a accesului la servicii de baza, atragerea investitorilor si a turistilor.

"Drumurile reabilitate prin acest program au fost propuse la finantare de autoritatile publice locale si sunt preluate in administrare de MDRT pe perioada realizarii proiectelor. Aceasta licitatie este prima din seria celor care vor urma pentru toate judetele tarii", arata ministerul.

Costurile maxime estimate sunt de 569.060.483 lei fara TVA pentru cele doua judete: Botosani (208.604.032 lei) si Suceava (360.456.451 lei).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#infrastructura rutiera, #elena udrea, #licitatii reabilitare, #reabilitarea drumurilor , #stiri Elena Udrea