Tema centrala a Targului de Turism al Romaniei este "Craciun in Maramures"

Joi, 15 Octombrie 2009, ora 13:17
3468 citiri
Tema centrala a Targului de Turism al Romaniei este "Craciun in Maramures"

Ministrul turismului, Elena Udrea, a declarat joi la deschiderea Targului de Turism al Romaniei, ca evenimentul care va avea loc in perioada 15-18 octombrie, la complexul expozitional Romexpo din Bucuresti, se axeaza, in principal, pe promovarea regiunii Maramuresului ca destinatie turistica, informeaza NewsIn.

"Tema principala a acestui targ este zona Maramuresului, care va fi promovata ca principala destinatie turistica. Asa cum am facut si pana acum, promovam campania Craciun in Maramures", a spus Udrea.

Aceasta a precizat ca in luna noiembrie se va finaliza partia de schi de la Borsa, din zona Maramures, proiect finantat de Ministerul Turismului.

"Pe langa partia de la Borsa vor mai fi finalizate inca doua partii, care vor ajuta la promovarea Maramuresului ca destinatie turistica", a precizat ministrul turismului.

Totodata, Udrea a spus ca postul de televiziune CNN este partenerul ministerului pentru promovarea Targului de turism al Romaniei.

Directorul general al Romexpo a precizat ca 30% dintre firmele participante la editia de toamna din acest an sunt din strainatate, acestea ocupand etajele doi si trei ale pavilionului central din cadrul Romexpo.

"Pentru organizarea targului, Ministerul Turismului a contribuit cu 35% din valoarea investitiei, in timp ce Camera de Comert si Industrie a Romaniei a acoperit restul de 65%", a declarat directorul general al Romexpo, Doru Simovici.

Potrivit lui Simovici, la editia de toamna din 2008 a acestui targ au participat 246 de firme, in timp ce pentru editia de primavara din acest an numarul expozantilor a fost de 309.

In perioada 15-18 octombrie va avea loc la Romexpo cea de-a XXII-a editie a Targului de Tursim al Romaniei (TTR) 2009-editia de toamna, expozitie care reuneste operatorii activi din domeniul turismului.

De asemenea, in tematica targului vor fi incluse agentii de turism si touroperatori, autoritati si asociatii profesionale din turism, participari oficiale si regionale, organizatori de congrese si turism de afaceri, statiuni turistice si complexe balneare, hoteluri, pensiuni, cabane si campinguri, servicii de alimentatie publica in turism, servicii de transport in turism, servicii financiare si de asigurari, IT si sisteme de rezervari, invatamant si formare profesionala in turism, cultura si agrement, edituri si publicatii de profil, promovare si marketing turistic. 

 

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#borsa, #cnn, #craciun, #maramures, #partii, #schi , #stiri Elena Udrea