Tinta MDRT: dublarea numarului de turisti straini pana in 2015

Joi, 17 Februarie 2011, ora 10:39
1490 citiri
Tinta MDRT: dublarea numarului de turisti straini pana in 2015

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a lansat joi Planului strategic si operational de marketing pentru turism pentru perioada 2011 - 2015, proiect care isi stabileste ca obiectiv intre altele dublarea numarului de vizitatori straini in anul 2015 fata de 2010, anunta NewsIn.

"Cresterea sosirilor in unitatilor de cazare, pana la aproape 2,5 milioane in anul 2015, va fi in principal realizata prin cresterea numarului de turisti internationali care vin in scop de recreere, acestia ajungand la o cota de 50%, comparativ cu cota actuala de 25% dn totalul vizitelor internationale in Romania", se arata in planul de marketing.

Planul de marketing strategic si operational 2011 - 2015 pentru turismul Romaniei a fost elaboat pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) de catre compania Horwath HTL. Contractul, cu o valoare de 503.906 lei, a fost atribuit in urma cererii de oferte organizate in octombrie de minister si face parte din programul de redefinire a imaginii turismului romanesc finantat din fonduri europene nerambursabile.

Planul strategic trebuie sa defineasca strategiile generale de marketing
pe urmatorii cinci ani: portofoliul de produse, publicuri-tinta, piete georgrafice, distributia, comunicarea, strategiile de pozitionare si un set de planuri operationale pentru sectoarele/produsele turistice cele mai importante.

Bugetul total alocat planului este de 118,4 milioane euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#tinta, #mdrt, #turisti , #stiri Elena Udrea