TUI conditioneaza revenirea pe piata romaneasca

Vineri, 13 Martie 2009, ora 14:42
2756 citiri
TUI conditioneaza revenirea pe piata romaneasca

Autoritatile din turismul romanesc vor trebui sa respecte patru conditii minimale pentru ca grupul german TUI sa reinceapa sa opereze in Romania, a declarat la Berlin, directorul general al firmei Danubius, sucursala din Romania a TUI, Tim Grosse.

"Ne-am intalnit miercuri la targul de turism de la Berlin cu ministrul Turismului din Romania, Elena Udrea, si am discutat despre masuri concrete in urma carora sa se intruneasca conditiile minimale pentru a putea porni din nou operarea pe piata romaneasca", a afirmat Tim Grosse, prezent la Targul de Turism care se desfasoara la Berlin in perioada 11 - 15 martie.

El a adaugat ca sunt patru conditii de baza fara de care grupul german nu s-ar putea intoarce pe piata romaneasca. Prima dintre acestea este functionalitatea litoralului intr-un sezon bine definit, care sa inceapa cel mai tarziu pe data de 15 mai si sa se incheie pe 15 septembrie, relateaza Mediafax.

A doua conditie este necesitatea unor zboruri directe intre orasele din Germania si Constanta, la preturi "competitive". TUI a mai solicitat ministrului Turismului si inceperea unor campanii de marketing comune, pentru o mai buna promovare a destinatiei Romania.

Ultima conditie a TUI a fost ca tarifele hotelurilor de pe litoralul romanesc sa fie "competitive", in contextul in care in Bulgaria, de exemplu, "declinul turismului pe fondul crizei economice mondiale a facut ca tarifele hotelurilor de pe litoral sa fie un subiect sensibil".

Directorul general al Danubius a afirmat ca aceste conditii preliminare, puse in discutie cu Elena Udrea, au fost considerate de catre ministrul Turismului din Romania ca fiind viabile. In urma acestor discutii, o delegatie a tour-operatorului german, insotita de Elena Udrea, va vizita in luna mai a acestui an hotelurile de pe litoralul romanesc.

"Pentru a se asigura revenirea TUI pe piata romaneasca in anul 2010, va trebui ca discutiile preliminare cu partea romana sa se incheie la sfarsitul lunii mai, contractarea hotelurilor sa fie efectuata pana la sfarsitul lunii iunie si inceputul lui iulie, iar brosura in care vor aparea hotelurile romanesti sa fie gata in august", a spus Grosse.

El a adaugat ca daca aceste conditii vor fi indeplinite, Romania va fi "prinsa" in cataloagele TUI care vor aparea in septembrie 2009, iar din 2010 sa inceapa sosirile de turisti in Romania.

"TUI a fost placut impresionat de atitudinea doamnei ministru Elena Udrea si de determinarea pe care domnia sa o are pentru a redresa incomming-ul din Romania. Daca Romania va indeplini conditiile pe care noi le-am cerut, nu inseamna ca va ajuta TUI. Competitivitatea nu inseamna ajutor, ci parteneriat de afaceri", a conchis directorul TUI Romania. 

Până când ar putea rămâne tarifele RCA plafonate. Trei milioane de vehicule din România nu au asigurare obligatorie
Până când ar putea rămâne tarifele RCA plafonate. Trei milioane de vehicule din România nu au asigurare obligatorie
Ministerul Finanţelor a propus prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 iunie 2024, în contextul în care există încă probleme nerezolvate în piaţa asigurărilor auto, care se...
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
#campanie, #marketing, #piata, #tarife, #turism , #stiri Elena Udrea