Turcii il vor pe Hagi ambasador al turismului

Joi, 17 Septembrie 2009, ora 17:48
1902 citiri
Turcii il vor pe Hagi ambasador al turismului

Ministrul de stat din Turcia Zafer Caglayan apreciaza ca exista un mare interes al comunitatii oamenilor de afaceri din Turcia pentru investitii in turismul romanesc si i-a propus ministrului roman al turismului, Elena Udrea, sa prezinte personal oportunitatile de investitii, informeaza NewsIn.

"Din punctul de vedere al dezvoltarii turismului, Romania se afla intr-un moment asemanator celui in care statul turc a decis sa creasca investitiile in acest domeniu. Avand in vedere experienta relevanta a Turciei in turism, precum si faptul ca Guvernul Romaniei a stabilit turismul domeniu de importanta strategica pentru economia nationala, privim Turcia ca pe un model de succes", a declarat ministrul Elena Udrea.

Ministrul de Stat, Zafer Ça?layan, si-a aratat disponibilitatea de a impartasi autoritatilor din Romania experienta pe care tara sa o are in dezvoltarea turismului si a invitat-o pe Elena Udrea in Turcia, se arata intr-un comunicat emis joi de Ministerul Turismului.

"Ministrul de Stat din Turcia si delegatia acestuia au laudat initiativa Ministerului Turismului de a-l alege pe Gheorghe Hagi drept una dintre personalitatile care promoveaza imaginea Romaniei ca destinatie turistica si i-au propus Elenei Udrea sa il desemneze pe marele fotbalist drept ambasador al turismului romanesc in Turcia", potrivit comunicatului.

Totodata, Elena Udrea a prezentat principalele masuri de sustinere a investitiilor in turismul romanesc care urmeaza sa fie propuse de catre minister in proiectul viitoarei legi a turismului.

Astfel, in proiectul de lege va fi prevazuta posibilitatea de scutire de la plata impozitului pe profit a investitorilor in turism, in functie de volumul investitiilor, si va fi reglementat parteneriatul public-privat in acest domeniu.

Ministrul roman a declarat ca statul ar putea veni in aceste parteneriate cu teren sau cu infrastructura turistica.

Elena Udrea a mai mentionat ca firmele romanesti, inclusiv cele cu capital strain, pot accesa fonduri europene, respectiv ca din trimestrul patru al acestui an firmele vor fi scutite de la plata impozitului pe profitul reinvestit.

In prezent, in Romania functioneaza un numar de aproximativ 11.000 firme cu capital turcesc, nivelul investitiilor turcesti pe piata romaneasca ridicandu-se la circa sapte miliarde dolari. 

 

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
#investitii, #turci, #turism, #udrea , #stiri Elena Udrea