Turism balnear: 6-9 nopti, hoteluri de doua si trei stele, preturi intre 270 si 750 de lei

Joi, 20 August 2009, ora 16:06
3095 citiri
Turism balnear: 6-9 nopti, hoteluri de doua si trei stele, preturi intre 270 si 750 de lei

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a anuntat ca in perioada 15 septembrie - 15 decembrie se vor desfasura doua programe in domeniul turismului balnear - "O saptamana de refacere" si "Decada balneara", informeaza NewsIn.

Udrea a anuntat doua programe de turism balnear care se vor derula in perioada 15 septembrie - 15 decembrie, anume "O saptamana de refacere in statiunile balneare si Decada balneara". Potrivit ministrului, acestea sunt doua programe care se desfasoara din 2007, iar preturile pachetelor turistice sunt nemodificate de atunci.

Ministrul Turismului a amintit ca turismul balnear reprezinta o prioritate si a anuntat ca, alaturi de cei din domeniu si de Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania MT a demarat, in urma cu o luna de zile in urma, "activitatile de elaborare a strategiilor din turismul balnear".

Presedintele OPTBR, Nicu Radulescu, a facut o prezentare a celor doua programe si a costurilor pachetelor. In privinta programului "O saptamana de refacere", Radulescu a precizat ca acesta include 6 nopti de cazare la hoteluri de 2 sau 3 stele, preturile fiind de 270 RON, pentru 2 stele, si 330 RON, la 3 stele, de persoana. Oferta include cazare cu mic dejun, doua proceduri medicale zilnice si consulatia medicala la inceputul sejurului.

Pentru programul "Decada balneara", oferta este de 9 nopti de cazare, incluzand pensiune completa, doua proceduri medicale pe zi si consultatia medicala. Preturile sunt de 650 RON, la 2 stele, si 750 RON pentru 3 stele.

Radulescu a precizat ca pretul anuntat include si cei 10% catre agentii (la programul "O saptamana de refacere"), si cei 50 RON pe pachet, la programul "Decada balneara".

"S-au inscris multe societati, aproape toate societatile care sunt membre la noi", a declarat presedintele OPTBR. Radulescu a precizat si ca tichetele de vacanta vor putea fi folosite pentru aceste programe balneare.



El a amintit si de Bursa si forumul de turism balnear al Romaniei, care se va desfasura la sfarsitul lunii septembrie, sub patronajul Ministerului.

"MT face investitii in statiunile balneare, a aprobat cateva proiecte de investitii ale autoritatilor publice locale si le-a trecut in HG care da posibilitatea sa finantam aceste proiecte ale autoritatilor publice locale si speram ca la anul, dupa ce vom avea o strategie de dezvoltare a turismului balnear, sa putem face un efort financiar si mai mare pentru ca starea statiunilor balneare sa se amelioreze rapid", a afirmat, in completare, Elena Udrea.

Ministrul a precizat ca MT doreste promovarea litoralului si a statiunilor balneare in extrasezon, avand in vedere ca au oferte sociale.

"O sa promovam prin clip in campania "Turist in Romania", care a inceput in mod gratuit in acest moment, intr-o campanie de out-door - se desfasoara de o luna de zile - gratuit de la creatie, productie, pana la afisaj, se va derula in continuare in etape, pana la finalul anului, si va promova in special aceste produse turistice ieftine, destinatiile acestor produse: statiunile balneare si litoralul romanesc", a declarat ministrul.

Cat priveste proiectul Ana Aslan, Udrea a precizat ca a discutat subiectul miercuri, in sedinta de Guvern, cu ministrul Sanatatii.

"Vom introduce un memorandum in sedinta Guvernului referitor la parcul de sanatate, in care sa prezentam proiectul nostru prin care Ana Aslan - a intrat intr-un con de umbra si sufera de lipsa pacientilor pentru ca nu s-a mai facut promovare si pentru ca interese diverse au vizat terenurile din jurul institutului -, dorim ca acest institut, cu tot ce inseamna domeniul Ana Aslan, sa-l transformam in parc de sanatate, in care sa se desfasoare mai multe activitati medicale, partea MT fiind aceea de a gestiona activitatea de turism", a precizat ministrul.

Udrea a anuntat si lansarea, la inceputul acestei saptamani, a doua pachete turistice pentru litoral - "O saptamana la mare" si "Litoralul pentru toti".

"Cu siguranta, voi fi pe litoral cand aceste pachete vor intra realmente in activitate", a sustinut ea.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#extrasezon, #minister, #statiuni, #turism , #stiri Elena Udrea