Turistii straini blocati in Romania vor plati 50% din pretul cazarii

Luni, 19 Aprilie 2010, ora 01:04
1502 citiri
Turistii straini blocati in Romania vor plati 50% din pretul cazarii

Turistii straini din straini din Romania, care nu se pot intoarce in tarile de origine din cauza inchiderii spatiilor aeriene, vor putea beneficia de reduceri la cazare de 50% in orasele cu aeroporturi internationale, pana la rezolvarea problemelor de transport, a anuntat Ministerul Turismului.

La initiativa ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a fost constituit, duminica, un comitet de urgenta in turism, din care fac parte reprezentanti ai ministerului de resort, ai Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, ai Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc si ai Asociatiei Nationale a Turismului Rural si Ecologic.

"Membrii comitetului de urgenta au convenit sa puna la dispozitia turistilor straini aflati in Romania, pana la rezolvarea problemelor de transport spre tarile de origine, oferte de cazare cu reduceri de 50% in orasele din tara noastra cu aeroporturi internationale, precum si informatii despre cursele operate de SNCFR si de principalii operatori romani de transport rutier de persoane in Europa", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Turistii romani aflati in strainatate si ce straini din Romania au la dispozitie un numar de telefon gratuit, 0800868282, pus la dispozitie de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, la care pot obtine informatii utile legate de oportunitatile de cazare si transport catre tara de origine.

"Referitor la turistii romani care se gasesc in strainatate, operatorii romani de transport rutier de persoane au asigurat comitetul de urgenta ca vor suplimenta cursele spre Romania pentru a asigura toate cererile formulate de romani in acest sens.

De asemenea, agentiile romanesti de turism care au grupuri de turisti sau turisti individuali in strainatate sunt in contact cu acestia si se preocupa de aducerea lor in tara.

Nu in ultimul rand, birourile de turism ale Romaniei din strainatate se gasesc la dispozitia turisstilor romani care cauta solutii pentru a reveni acasa, urmand sa le furnizeze acestora infomatii utile legate de oportunitati de cazare, transport", se mai arata in comunicat.

Conform sursei citate, comitetul de urgenta in turism "este permanent in legatura si se coordoneaza cu Guvernul", respectiv cu celelalte instistitutii ale statului implicate in gestionarea acestei probleme.

Un nor de cenusa provocat de eruptia unui vulcan in Islanda perturba traficul aerian in Europa, determinand inchiderea spatiilor aeriene din mai multe state.

In Romania, traficul aerian pe intreg teritoriul este inchis, de sambata, ora 18:00, pana cel putin luni la ora 12.00. Aproape 100 de curse aeriene din si spre Romania au fost anulate vineri, iar sambata 270. Pentru duminica si luni, doua companii - Tarom si Blue Air - au anulat 70, respectiv peste 30 de zboruri. 

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#turisti straini, #cazare, #elena udrea, #nor , #stiri Elena Udrea