Udrea a investit 30 mil euro in programul "Schi in Romania"

Duminica, 30 Ianuarie 2011, ora 00:45
2461 citiri
Udrea a investit 30 mil euro in programul "Schi in Romania"

Peste 30 de milioane de euro s-au investit in ultimii doi ani pe Valea Prahovei si in Brasov prin Programul National "Schi in Romania", derulat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), ce are scopul de a dezvolta infrastructura turistica montana, scrie Elena Udrea pe blogul sau, transmite Newsin.

"In toate statiunile importante de pe Valea Prahovei si din Brasov au fost finalizate sau sunt in lucru obiective de investitii. Au fost date in folosinta centre salvamont in judetele Brasov si Prahova. In Poiana Brasov au fost aduse instalatii de zapada artificiala si se lucreaza la largirea domeniului schiabil in vederea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013. La Predeal s-au realizat lucrari de consolidare si refacere a zonei inferioare a Partiei Cocosul, a fost refacuta Partia Subteleferic si s-au finalizat lucrarile la partia de biatlon.

In Rasnov au pornit lucrarile la partia de biatlon si s-au alocat banii pentru trambulina K90, a doua din Romania. La Azuga, s-a lucrat la reabilitarea Partiei Sorica. La Busteni a fost sprijinita realizarea celui mai mare Fun Park din Romania, la baza Partiei Kalinderu", scrie ministrul Elena Udrea.

Pe langa aceste obiective finantate prin Programul "Schi in Romania", exista multe proiecte cu fonduri europene sau fonduri de la buget pentru realizarea de partii de schi in alte zone ale tarii.

"Spre exemplu, saptamana viitoare va fi dat in folosinta telescaunul din Hunedoara. Am inaugurat mai multe partii de schi anul trecut (Borsec, Piatra Neamt, Vatra Dornei, Gura Humorului, Sfantu Gheorghe) si altele sunt in lucru, urmand a fi date in folosinta iarna viitoare", mai afirma ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului in ultima postare pe blogul personal.

Potrivit Elenei Udrea, largirea domeniului schiabil din Romania va avea ca efect o crestere a numarului de turisti straini, care ar putea sa vada in tara noastra o alternativa mai ieftina la destinatii din Vestul Europei. Ministrul spera totodata ca astfel vor scadea costurile unei vacante la munte in timpul sezonului, "preturile fiind destul de piperate" in prezent.

"Turismul montan din Romania sufera in continuare din cauza infrastructurii deficitare. Imi spuneau cei de la Sinaia ca de 60 de ani nu se mai facusera investitii acolo, desi au existat mai multe strategii in acest sens dupa Revolutie. Am insa speranta ca investitiile facute in acesti ultimi doi ani si care vor continua de-o maniera sustinuta pana in 2013 vor oferi sansa de a se impune turismului montan romanesc. Nu de alta, dar am vazut astazi, la Sinaia, ce inseamna o partie de schi plina ochi de turisti. O imagine perfect comparabila cu oricare alta din Austria, sa spunem", adauga Udrea.

De asemenea, ministrul Elena Udrea considera ca potential natural exista. In opinia sa, turismul este o investitie care se amortizeaza usor si are un potential economic important. Udrea precizeaza si ca exista toate sansele pentru o evolutie in bine in anii urmatori in acest sector, mai ales ca numarul investitorilor privati este in crestere.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#infrastructura turistica montana, #infrastructura, #turism, #programul ski in romania, #investitie, #elena udrea , #stiri Elena Udrea