Udrea a semnat 4 proiecte de 41 mil euro pentru Baia Mare

Miercuri, 17 August 2011, ora 18:09
1632 citiri
Udrea a semnat 4 proiecte de 41 mil euro pentru Baia Mare

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a semnat miercuri patru contracte aferente proiectelor finantate prin POR si incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana al municipiului Baia Mare, in valoare totala de 41,1 milioane lei, informeaza NewsIn.

Astfel, potrivit unui comunicat transmis miercuri de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), proiectul "Cresterea accesibilitatii urbane prin modernizarea strazii Granicerilor din municipiul Baia Mare" isi propune modernizarea partii carosabile a strazii Granicerilor, in concordanta cu traficul existent si prognozat, promovarea transportului nepoluant prin amenajarea pistei pentru ciclisti si amenajarea trotuarelor pietonale, asigurarea de locuri de parcare si amenajarea spatiilor verzi din zona strazii.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 30 de luni, este de 22.810.778 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 17.223.568 lei.

Totodata, proiectul "Modernizarea si extinderea centrului social pentru persoane cu dizabilitati Phoenix-Baia Mare", in valoare totala de 2.550.912 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 1.727.061 lei, se va derula pe parcursul a 24 luni si presupune modernizarea si extinderea cladirii centrului social multifunctional si echiparea cladirii pentru furnizarea adecvata a serviciilor integrate de asistenta sociala.

Proiectul "Reabilitarea si promovarea identitatii culturale si istorice Piata Cetatii - Turnul Stefan" include reabilitarea, introducerea in circuit turistic si conservarea Turnului Sf. Stefan, marcarea si punerea in valoare arheologica a Bisericii Sf. Stefan, reabilitarea si modernizarea Pietei Cetatii si promovarea turistica a Pietei Cetatii prin amenajarea unui punct de informare turistica.Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe parcursul a 26 luni, este de 9.177.470 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 6.879.854 lei.

Cel de-al patrulea proiect, "Dezvoltarea eco-retelei urbane si a infrastructurii de agrement in cartierul Vasile Alecsandri" vizeaza dezvoltarea retelei zonelor verzi si a structurii de agrement urban in cartierul Vasile Alecsandri prin reabilitarea si modernizarea spatiilor verzi, precum si dotarea acestora cu echipament de agrement si recreere. Proiectul se va derula pe parcursul a 24 luni si are o valoare totala de 6.563.733 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 5.125.572,02 lei.

Potrivit MDRT, obiectivul general al Planului Integrat de Dezvoltare Urbana al municipiului Baia-Mare consta in cresterea gradului de atractivitate si accesibilitate a orasului.

Alaturi de cele patru contracte de finantare semnate miercuri, la nivelul AM POR se afla in verificare alte doua proiecte incluse in PIDU Baia Mare. Valoarea totala a proiectelor incluse in PIDU se ridica la suma de 74.932.218 lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 55.228.207 lei.

#por, #proiecte baia mare, #elena udrea, #fonduri europene , #stiri Elena Udrea