Udrea a semnat trei contracte pentru dezvoltare urbana la Braila

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 14:09
1299 citiri
Udrea a semnat trei contracte pentru dezvoltare urbana la Braila

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a semnat luni trei contracte de finantare prin Programul Operational Regional din cele noua incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) al orasului Braila, in valoare totala de 51 milioane lei.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, obiectivul general al PIDU Braila, care are o alocare de 18,06 milioane de euro, este acela de a creste calitatea vietii si de a crea noi locuri de munca prin reabilitarea infrastructurii urbane si imbunatatirea serviciilor urbane.

Prin proiectul "Modernizarea si reabilitarea Caii Calarasilor din Municipiul Braila, pe tronsonul cuprins intre Bulevardul Dorobantilor si Bulevardul Independentei", care are o valoare totala de 37.329.439 lei, din care 29.146.614 lei finantare nerambursabila, se vor reabilita si moderniza caile de rulare pentru tramvaie si peroanele pentru calatori, se va reabilita reteaua de alimentare cu apa si de canalizare, se vor crea locuri de parcare.

Astfel, se urmareste cresterea numarului de locuitori care folosesc transportul urban de la 64.000 la 66.000 de locuitori, reducerea cu 15% a timpului de calatorie in oras si cresterea cu 3% a ritmului anual real a numarului total de pasageri.

Proiectul "Modernizarea si reabilitarea Caii Galati din municipiul Braila, pe tronsonul cuprins intre Bulevardul Dorobantilor si Strada Mircea Malaeru colt cu str. Costache Negruzzi", cu o valoare totala de 10.204.769 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 8.089.517 lei, isi propune reabilitarea si modernizarea sistemului rutier.

De asemenea, proiectul "Sistem de supraveghere in vederea cresterii sigurantei si prevenirii criminalitatii in municipiul Braila", care are o valoare totala de 3.545.234 lei, din care 2.787.784 lei valoarea finantarii nerambursabile, vizeaza implementarea unui sistem de supraveghere care urmareste cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in Municipiul Braila.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#elena udrea, #braila, #dezvoltare urbana , #stiri Elena Udrea