Udrea, acuzata ca a ignorat "chemarea" la Parlamentul European. Vezi care au fost motivele

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 22:33
1299 citiri
Udrea, acuzata ca a ignorat "chemarea" la Parlamentul European. Vezi care au fost motivele

Ministrul Dezvoltarii Elena Udrea a precizat ca marti, la Bruxelles, a avut stabilita o intalnire cu vicepresedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, in timp ce la Comisia REGI a Parlamentului European, MDRT a fost reprezentat de secretarul de stat Razvan Murgeanu, potrivit Newsin.

"De dimineata, la intalnirea de la Comisia REGI a fost secretarul de stat Razvan Murgeanu, eu am ajuns fix cu avionul, la 10.10 am fost in cladire, la 10.30 a inceput intalnirea cu vicepresedintele Comisiei, cu domnul Tajani", a explicat Udrea.

De altfel, MDRT a postat pe siteul Ministerului o precizare cu privire la acuzatiile pe care europarlamentarii Victor Bostinaru (PSD) si Ramona Manescu (PNL) i le-au adus Elenei Udrea, anume ca a fost chemata la Comisia REGI din PE pentru discutarea absorbtiei fondurilor UE, dar nu a onorat invitatie, ofensand astfel institutia europeana.

"Vizita de astazi, 12 aprilie 2011, a reprezentantilor Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului la Bruxelles este o initiativa a Ministerului, cu scopul consolidarii relatiilor cu Parlamentul European si Comisia Europeana", se arata in precizarile MDRT.

"Ministrul Elena Udrea si-a exprimat dorinta de a avea intalniri cu Antonio Tajani, vicepresedinte al Comisiei Europene si comisar pentru industrie si antreprenoriat, si Johannes Hahn, comisar pentru politica regionala, iar, dupa mai multe discutii, aceste intalniri au fost stabilite pentru marti, 12 aprilie 2011.

In contextul prezentei ministrului Elena Udrea la Bruxelles, reprezentantii ministerului au convenit si initiat impreuna cu reprezentanti ai PPE din Comisia REGI, participarea reprezentantilor MDRT la sedinta de astazi in care se prezenta raportul unei delegatii a Parlamentului European care a vizitat Romania in perioada 3-5 noiembrie 2010.

La intalnirea cu Comisia REGI a PE, Ministerul a fost reprezentat de secretarul de stat Razvan Murgeanu, care, avand un limbaj profesionist, nu a putut fi inteles de o parte a europarlamentarilor, in timp ce ministrul Elena Udrea se afla la o intalnire cu Antonio Tajani, vicepresedintele Comisiei Europene si comisar pentru industrie si antreprenoriat", mai transmite MDRT.

"Afirmatiile europarlamentarilor PSD si PNL, conform carora Elena Udrea ar fi fost chemata "la raport" de catre Comisia REGI, ar fi hilare daca nu ar fi vorba despre Romania.

Dovedind o totala necunoastere a Parlamentului European si a procedurilor acestei institutii, europarlametarii PSD si PNL au adus la Bruxelles modul in care fac politica in Romania.

Subliniem ca nu a existat niciodata o "chemare la raport" a ministrului Elena Udrea din partea Comisiei REGI, intrucat nu exista o asemenea procedura.

Mai mult, Programul Operational Regional coordonat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, este programul care are cel mai mare succes la nivel national, fiind pe primul loc intre programele operationale derulate in Romania, atat la contractare cat si la plati efective.

Prin declaratiile facute si atitudinea manifestata, europarlamentarii PSD si PNL isi arata public incompetenta si limitarea politica.

Incercarea de a lega de ministrul Elena Udrea si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului intreaga autoritate referitoare la gestionarea fondurilor europene si a politicii de coeziune este un exemplu de manipulare pe care cele doua partide il operaza, lucru care nu face decat sa-i discrediteze in fata celor care inteleg cu adevarat mecanismele politicilor europene", se mai arata in precizarile Ministerului. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#elena udrea, #parlamentul european, #razvan murgeanu, #comisia regi, #fonduri ue , #stiri Elena Udrea