Udrea anunta anularea PUZ-ului din Mamaia

Joi, 12 Mai 2011, ora 17:28
1397 citiri
Udrea anunta anularea PUZ-ului din Mamaia

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) anunta, printr-un comunicat, ca decizia de a anula Planul Urbanistic Zonal (PUZ) din Mamaia reprezinta "o victorie in lupta cu administratiile locale ce nu respecta legea", anunta NewsIn.

"Din cauza haosului care domneste in dezvoltarea urbanistica a litoralului, legislatia in domeniu a fost completata astfel incat planurile urbanistice zonale nu vor fi doar avizate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, asa cum prevedeau vechile reglementari.

Astfel, prin modificarile aduse Legii nr. 350/2001 de catre Ordonanta de Urgenta nr. 7 din 2 februarie 2011, pentru zona de litoral, care are un caracter strategic nu doar din punct de vedere turistic si al mediului, ci si al sigurantei, fiind vorba despre o frontiera, in vederea asigurarii conditiilor de dezvoltare durabila, a fost introdusa o noua categorie de documentatii de urbanism, cu caracter director si reglementator, care se aproba prin Hotarare de Guvern", se arata in comunicat.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, prin Inspectoratul Judetean in Constructii din Constanta, a avut castig de cauza in procesul privind ilegalitatea planului urbanistic zonal (PUZ) al statiunii Mamaia.

Curtea de Apel din Constanta a decis luni, 9 mai, printr-o sentinta definitiva, irevocabila si executorie, nulitatea planului urbanistic zonal deoarece acesta a fost intocmit fara respectarea legii si a decis anularea hotararii Consiliului Local din Constanta prin care PUZ-ul fusese aprobat.

"Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului vede aceasta decizie a Curtii de Apel din Constanta ca pe o dovada a instituirii legii, dar si ca pe o victorie a unei autoritati a statului in lupta cu administratiile locale care nu respecta legislatia in vigoare.

Acesta este doar un mic pas in demersul ferm pe care MDRT l-a initiat de a lupta cu administratiile locale pentru care respectarea legii este facultativa", mai informeaza comunicatul.

Oficialii ministerului spun ca PUZ-ul nu avea, asa cum cere legislatia in vigoare, nici avizele Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor, ale Serviciului Roman de Informatii si ale Directiei Apelor Dobrogea-Litoral si nici nu detinea procesul-verbal de delimitare a zonei costiere.

Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
#elena udrea, #puz mamaia, #anulare puz mamaia, #litoral , #stiri Elena Udrea