Udrea: Bucurestiul trebuie sa devina in viitor capitala dunareana

Marti, 25 Mai 2010, ora 12:25
2003 citiri
Udrea: Bucurestiul trebuie sa devina in viitor capitala dunareana

Proiectul mai vechi privind transformarea Bucurestiului intr-o capitala dunareana ar trebui reluat, fiind de importanta deosebita pentru economia romaneasca, a declarat marti ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, la o conferinta despre strategia europeana in regiunea Dunarii, precizeaza NewsIn.

"Prioritar pentru Romania este sublinierea importantei fluviului Dunarea ca si coridor de legatura intre statetele din regiune si Marea Neagra.

Bucurestiul trebuie sa devina in viitor capitala dunareana, preocupari pentru realizarea unei artere navigabile care sa lege capitala Romaniei cu Dunarea avand o vechime, atestata de schitele si propunerile prezentate de peste 125 de ani.

Eu cred ca ar trebui sa ne aplecam din nou asupra acestui proiect mai vechi, ca Bucurestiul sa fie una dintre capitalele dunarene", a declarat marti Elena Udrea.

Discutiile privind transformarea Bucurestiului intr-un port dunarean dateaza inca de dinainte de 1990.

Potrivit ministrului dezvoltarii si turismului, strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunarii se afla pe agenda de prioritati a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului si va continua sa reprezinte o prioritate pentru minister atat in perioada sa de elaborare, cat si in perioada urmatoare de implementare.

"Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a sustinut inca din 2008 necesitatea elaborarii acestei Strategii si prin reprezentantii sai a contribuit la elaborarea documentului cadru care reflecta prioritatile Romaniei pentru regiunea Dunarii, a participat activ la lucrarile grupului de lucru interministerial coordonat de Ministerul Afacerilor Externe, precum si la dezbaterile publice organizate de Comisia Europeana in colaborare cu statele riverane", a afirmat Udrea.

Ministrul a mai spus ca, in urma punerii in aplicare a Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunarii, regiunea va deveni competitiva, dinamica, si va beneficia de multiple colaborari trans-nationale, transfrontaliere si inter-regionale care vor conduce la diminuarea disparitatilor sociale si economice care exista in prezent intre regiunile riverane Dunarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#udrea, #bucuresti, #capitala, #dunare , #stiri Elena Udrea