Udrea: Ca sa construiesti pe plaja se da spaga

Duminica, 29 Mai 2011, ora 14:21
1522 citiri
Udrea: Ca sa construiesti pe plaja se da spaga

Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a afirmat duminica, la Pro Tv, ca, "in mod cert, nu te lasa nimeni sa construiesti pe plaja fara sa dai o spaga", astfel ca ministerul este nevoit sa se lupte "cu smecherii locali, cu smecherii de la Bucuresti" pentru a demola constructiile ilegale, potrivit Newsin.

"Sunt sute de mii de romani care aleg litoralul romanesc, dar asta nu ma bucura deloc. Eu nu spun ca romanii nu trebuie sa plece din tara, e foarte bine sa-si faca vacantele si afara, dar trebuie sa le placa sa-si faca vacantele si in Romania.

Trebuie sa spun un lucru: Ministerul nu are competente in dezvoltarea litoralului, spre exemplu, ci primarii din statiunile de pe litoral, cu care ne certam de ani de zile", a explicat Udrea, care a detaliat apoi problemele cu care se confrunta.

"Noi avem niste proiecte pentru litoral. Demolam tot ce au lasat primarii sa se construiasca ilegal, inclusiv pe plajele romanesti, noi ne chinuim sa demolam si nu ne este usor - ca acolo toata lumea se cunoaste cu toata lumea, si ca sa construiesti pe litoral ganditi-va ca, in mod cert, se da o spaga, ca nu te lasa nimeni sa construiesti pe plaja fara sa dai o spaga, nu?

Ei, noi trebuie sa ne ducem acolo sa ne luptam cu smecherii locali, smecherii de la Bucuresti, si vin si-mi spun cateodata oamenii pe care trimit acolo 'pai casa aia e a deputatului nu stiu care, casa aia e a senatorului nu stiu care, cum sa le demolam?'.

Nu stiu, intrati si demolati pentru ca s-a incalcat legea si nu ai cum sa faci turism pe litoral cata vreme e plin mizerie, e plin de constructii, plajele se erodeaza. Plajele nu sunt la noi, sunt la Ministerul Mediului. Ne luptam cu morile de vant", a sustinut ministrul Turismului.

Ea a mentionat ca lucrurile incep insa sa se miste intrucat "pentru spaga, vedeti bine ca intervine DNA-ul".

"In ultima sedinta de guvern, am cerut primului-ministru sa dispuna un comitet interministerial la nivel de ministri pentru gestionarea problemelor de pe litoral si din turismul romanesc, pentru ca sunt foarte multe probleme de competente, responsabilitatile le are Ministerul meu, in schimb atributiile... Cum va explicati ca pe litoralul romanesc sunt preturi mai mari decat pe litoralul unor tari din jurul nostru?

Inseamna ca romanii platesc preturile acestea, daca n-ar mai plati aceste preturi, cu siguranta ca ar trebui ca hotelierii sa scada preturile", a sustinut ministrul. 

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#elena udrea, #spaga, #litoral, #constructii litoral, #dna , #stiri Elena Udrea