Udrea cere desfiintarea Companiei Nationale de Investitii

Marti, 25 Mai 2010, ora 10:07
1315 citiri
Udrea cere desfiintarea Companiei Nationale de Investitii

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, a declarat marti ca va cere Guvernului desfiintarea Companiei Nationale de Investitii (CNI) si ca va solicita si BPN al PDL sa adopte o hotarare prin care sa ceara membrilor de partid cu functii sa opteze intre pozitia publica si afaceri, informeaza Mediafax.

"Avand in vedere ca PDL trebuie sa dea dovada de solidaritate maxima cu cei carora le cerem sacrificii in aceasta perioada.

Am decis ca astazi (marti - n.r.), in BPN, sa solicit Biroului sa ia o hotarare prin care sa ceara tuturor membrilor de partid care ocupa functii publice sa opteze intre afaceri sli functiile publice pe care le ocupa", a spus Udrea.

Ea a adaugat ca, din aceleasi considerente, a decis sa ceara Guvernului desfiintarea Companiei Nationale de Investitii (CNI).

"De asemenea, din aceleasi considerente, la MDRT, pe care il conduc, am decis sa solicit in Guvern desfiintarea CNI, din nevoia de a elimina orice suspiciune legata de cheltuirea banului public si am decis sa cer acelor politicieni care ocupa functii publice sa renunte la contractele cu CNI, in caz contrar le voi desfiinta personal, asumandu-mi orice risc", a spus Udrea.

Compania Nationala de Investitii S.A. este o societate comerciala pe actiuni, infiintata in 2001, care functioneaza sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) si care executa programe de interes public sau social in domeniul constructiilor in conformitate cu strategia MDRT.

Principalii beneficiari ai acestor programe sunt autoritatile publice locale.

Programele CNI vizeaza constructia de sali de sport, consolidarea si reabilitarea salilor de sport construite inainte de anul 2000, construirea de bazine de inot si de patinoare artificiale, precum si construire si reabilitare de asezaminte culturale.

In perioada 2001-2010, Compania Nationala de Investitii a finalizat aproximativ 1.000 de obiective, incluse in 11 programe de investitii, potrivit site-ului companiei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#udrea, # comisia, # nationala, # de, # investitii , #stiri Elena Udrea