Udrea crede ca Oprescu a fost tinut in brate de Guvern

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 11:52
1760 citiri
Udrea crede ca Oprescu a fost tinut in brate de Guvern

Elena Udrea, Ministrul dezvoltarii, crede Executivul a dat dovada de prea multa intelegere fata de Sorin Oprescu in momentele in care s-a aprobat finantarea pentru Pasajul Basarab sau Stadionul National, protrivit NewsIn.

"Dupa o luna in care a refuzat sa intre in legalitate si a blocat astfel acceptarea bugetului la ministerul Finantelor, dupa ce marti PDL l-a somat sa convoace ?edinta deindata pentru aprobarea bugetului (altfel urma sa o convocam noi), Oprescu a fost fortat sa isi corecteze erorile facute in transcrierea bugetului (lucru, de altfel, ilegal) asa cum fusese aprobat in Consiliul General la ultima sedinta. PDL nu a renuntat la principiile dupa care a facut initial amendamentele la buget. A asigurat intai finantarea subventiei pentru caldura, apa calda si transport pentru bucuresteni si a directionat sume catre investitiile incepute deja, pentru a putea fi finalizate", scrie Udrea.

Ea il critica apoi pe Sorin Oprescu care venise cu nenumarate studii de fezabilitate, pentru a i se aproba investitii noi, chiar daca nu asigura continuarea celor incepute deja. "Dorea sa aiba macar o investitie demarata de el, chiar daca inutila sau inoportuna in prezent. Un bun gospodar isi dramuieste banii, nu sta cu mana intinsa in timp ce i?i risipeste banii pe lucruri neimportante: ceasuri de aur, rate exotice, contracte de salubrizare incheiate cu incalcarea legii la preturi fabuloase etc. ", sustine sefa PDL Bucuresti.

Elena Udrea spune ca executivul Boc a dat dovada de "multa intelegere" pentru Oprescu, dar ca de acum inainte nu mai poate continua asa. "Cred ca actualul Executiv a dat dovada de foarte multa intelegere fata de primarul Bucurestiului, finantandu-i Pasajul Basarab, Stadionul National sau Pasajul Baneasa, obiective majore in care Guvernul s-a implicat activ in favoare bucurestenilor. Nu cred ca Sorin Oprescu a obtinut atat de multa sustinere din partea Executivului in perioada cand Prim-ministru era Calin Popescu Tariceanu si bugetul era semnificativ mai mare. Bucurestiul este un oras bogat care arata ca un oras sarac. Prima conditie ca sa se dezvolte tine de iesirea din logica asistatului social - . Executivul nu poate sacrifica interesele Romaniei doar pentru ca Oprescu vrea sa mareasca lista electorala a obiectivelor de investitii deschise", mai scrie ministrul.

Udrea vorbeste si de referendumul la care vor fi chemati bucurestenii. "La propunerea PDL, s-a stabilit ca data fixa a referendumului ziua de 19 iunie. Cred ca este suficient timp ca, pana atunci, bucurestenii sa cunoasca prevederile si efectele pe care le-ar avea adoptarea Legii Capitalei. Cetatenii vor putea merge astfel la urne sa voteze in cunostinta de cauza. Graba cu care opozantii Legii Capitalei doreau referendum la inceputul lui mai tradeaza disperarea acestora fata de posibilitatea ca bucurestenii sa cunoasca adevaratele resorturi care guverneaza actul normativ pe care PDL Bucuresti il propune si cele care ii motiveaza pe ei atat de mult in atacurile mizerabile la adresa mea", mai arata democrat-liberala.

"I se ofera bucuresteanului posibilitatea de a alege in mod real. Intrebarile sunt clare si simple. Acopera in mare masura tema principala a Legii Capitalei. Am fi facut o mare greseala daca reduceam referendumul la o singura intrebare. Bucurestenii trebuie sa decida cum va arata Bucurestiul in 10-20 de ani, nu politicienii", conchide Udrea.

#elena udrea, #guvernul romaniei, #sorin oprescu, #pasajul basarab, #stadionul national, #referendum , #stiri Elena Udrea