Udrea: E criza! Nu mai merge cu mariri de salarii si pensii

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 16:15
1416 citiri
Udrea: E criza! Nu mai merge cu mariri de salarii si pensii

Elena Udrea atrage atentia pe blog asupra faptului ca Europa poate fi epicentrul unei noi crize economice, precizand ca "nu mai merge cu cresteri de salarii si pensii" si cu costuri "nejustificate" pentru sanatate, relateaza NewsIn.

"Ne aflam intr-un moment in care la nivel global increderea in politicieni se prabuseste. In cea mai mare parte pentru ca acestia au vandut cetatenilor iluzia unui trai imbelsugat, fara probleme, dar pe datorie. Ei bine, epoca politicienilor populisti a inceput sa apuna. Nu mai merge cu pomeni electorale, nu mai merge cu cresteri de salarii si pensii (practici intalnite nu numai in Romania), nu mai merge cu costuri nejustificate pentru sanatate (a se vedea situatia din Marea Britanie sau SUA). Toate acestea trebuie sa inceteze. Statul asistential dispare. Peste tot problema care se pune este aceeasi: trebuie sa cream locuri de munca", scrie vineri Elena Udrea pe blog.

Vicepresedintele PDL mai atrage atentia ca Europa poate fi epicentrul unui nou val al crizei economice.

"Situatia economica internationala se complica din ce in ce mai mult, iar Europa pare sa fie epicentrul unui posibil nou episod al crizei economice. Toti ochii sunt atintiti pe liderii politici europeni, dorind sa vada in ce masura acestia sunt capabili sa ia masurile de corectie bugetara, astfel incat criza datoriilor suverane sa nu se transforme intr-o recesiune globala. Economistii si companiile le cer politicienilor sa se sacrifice, chiar impunand masuri nefavorabile, pentru a salva economia", afirma liderul democrat-liberal.

Udrea mai sustine pe blogul sau ca Guvernul Boc este unul din cele mai curajoase executive de la nivel european. "Pentru prima data de la intrarea in Uniunea Europeana, Romania este data drept exemplu pozitiv pentru tari pe care pana acum le priveam ca fiind mult inaintea noastra. Adevarul este ca Guvernul Boc este probabil unul dintre cele mai curajoase executive de la nivel european.

In timp ce politicienii din alte tari (grecii, portughezii, spaniolii, italienii sau chiar englezii) au dat din colt in colt si nu au luat masurile de corectie bugetara necesare, Guvernul roman a luat masuri nepopulare, dar a rezolvat in cea mai mare parte problema bugetara. Nu stiu cate tari din UE vor reusi sa atinga anul acesta tintele de deficit bugetar stabilite sau sa coboare in 2012 sub 3%", apreciaza ministrul.

Ca argument al afirmatiilor sale, vicepresedintele PDL ofera drept exemplu declaratia presedintelui Parlamentului European, polonezul Jerzy Buzek, care a spus ca Romania va fi mai bine pregatita decat celelelate state membre ale UE in fata unei noi posibile crize pentru ca a implementat reformele necesare.

Liderul democrat-liberal isi exprima speranta ca pana la alegerile de anul viitor "romanii vor reusi sa se convinga de progresele facute de Guvern, sa vada ca alta cale nu a existat". "Am facut ceea ce trebuia facut. Exista o singura cale de a iesi din criza: austeritate la programe sociale si crearea de noi locuri de munca. E lectia crizei pe care acum o invata si occidentalii", conchide Elena Udrea.

Sursa foto Evz.ro.

#udrea, #criza, #criza europa, #salariu, #crestere salariu, #pensie, #crestere pensie , #stiri Elena Udrea