Udrea: firme de constructii au falimentat din cauza statului

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 11:21
1348 citiri
Udrea: firme de constructii au falimentat din cauza statului

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va incerca sa achite datoriile restante de anul trecut catre constructori in baza unor credite de angajament din cauza carora in acest an multe firme din domeniu au intrat in insolventa, a declarat joi, ministrul de resort, Elena Udrea.

"A fost o strategie a Ministerului Finantelor si am solicitat ca aceasta sa nu se mai repete si anul viitor. Multe firme au intrat in insolventa in baza creditelor de angajament. Noi incercam sa achitam datoriile de anul trecut", a spus Udrea, la Romanian Construct Forum, organizat de MEDIAFAX.

Printr-un credit de angajament o autoritate locala poate contracta lucrari pe care sa le finanteze din bugetele pe anii viitori.

Udrea a adaugat ca exista si lucrari facute in avans de catre constructori, dar fara credite de angajament, avand ca beneficiari autoritatile locale.

"Ele trebuie platite. Foarte multi constructori au lucrat in avans pe banii lor sperand ca statul sa nu-i lase la greu", a afirmat Udrea.

Ministrul Dezvoltarii a adaugat ca pe anumite programe, care au folosit credite de angajament in 2009, bugetul a fost mai mic chiar decat creditele de angajament.

Udrea si-a exprimat speranta ca firmelor de constructii nu li se cere "comision" de catre angajatii ministerului la plata facturilor.

"Toate facturile sunt afisate pe site-ul ministerului. Aceasta publicare a fost menita sa combata comisioanele facturilor care se practicau in institutiile statului. Cand ai sub tine 1.000 de oameni pe care nu i-ai adus tu e posibil sa se intample si lucruri pe care nu le cunosti", a mai spus ministrul.

#mdrt, #firme, #constructii, #faliment, #credite, #stat , #stiri Elena Udrea