Udrea: Firmele care abuzeaza de contestatii vor fi depunctate

Joi, 04 Martie 2010, ora 11:22
1206 citiri
Udrea: Firmele care abuzeaza de contestatii vor fi depunctate

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, vrea ca firmele de constructii care abuzeaza de contestatii sa fie depunctate la licitatiile viitoare ale institutiei.

"A devenit o meserie sa contesti rezultatul unei licitatii. Vrem ca firmele care abuzeaza de contestatii la Ministerul Dezvoltarii sa fie depunctate la urmatoarele licitatii si vom aplica aceasta metoda", a declarat Udrea, la un eveniment, citata de Mediafax.

Ea a spus ca majoritatea contestatiilor sunt facute pentru ca firmele respective sa beneficieze de avantaje materiale de la castigatorii licitatiei.

"Stiu ca se tranzactioneaza contestatiile pentru a lua bani de la firma castigatoare pentru a isi retrage contestatia. Se poate intampla ca rezultatul licitatiei sa nu fie corect, dar problema este ca a devenit o regula sa contesti o licitatie", a afirmat Udrea.

Ministrul a mai spus ca aceste contestatii duc la "prelungiri nesfarsite" a termenelor de finalizare a proiectelor, care daca sunt finantate din bani europeni fondurile pot fi pierdute.

#udrea, #firme, #licitatii, #constructii , #stiri Elena Udrea