Udrea: Guvernul sa-si dea demisia daca nu aplica masurile

Duminica, 30 Mai 2010, ora 22:55
1041 citiri
Udrea: Guvernul sa-si dea demisia daca nu aplica masurile

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat duminica, inainte de sedinta Colegiului Director al PDL, raspunzand unei intrebari, ca, in situatia in care se dovedeste ca Guvernul a gresit si nu este in stare sa puna in practica masurile anticriza, trebuie sa-si dea demisia, potrivit Mediafax.

Solicitata sa precizeze ce crede ca ar trebui sa faca Guvernul daca masurile de austeritate pe care vrea sa le adopte nu isi vor dovedi eficienta, Udrea a raspuns: "Exista o dezbatere acum despre tipul de masuri care ar trebui sa se ia.

Cu toate datele pe care le avem, cu toate analizele pe care le-am facut, noi mergem pe setul de masuri pe care il vom adopta astazi si ne si asumam raspunderea in Parlament pentru el.

Daca Guvernul are convingerea ca acestea sunt masurile care trebuie luate in acest moment si care vor putea sa scoata tara din criza si sa dea o sansa de crestere economica, atunci, in situatia in care se dovedeste ca Guvernul a gresit si nu este in stare sa puna in practica aceste masuri, trebuie sa isi dea demisia", a declarat Udrea, inainte de sedinta Colegiului Director, la Realitatea TV.

Ministrul a apreciat ca este firesc ca oamenii afectati de masuri sa fie nemultumiti, opinand insa ca populatia a inceput sa inteleaga ca situatia actuala din Romania este rezultatul deciziilor din ultimii 20 de ani.

"Este firesc sa fie oamenii nemultumiti, insa ma bucur ca din ce in ce mai multi inteleg ca este o situatie care nu s-a creat in patru luni, nu s-a creat nici macar din 2009; este o situatie care s-a creat in 20 de ani.

Si cel mai mult s-a creat in perioada 2006-2008, deci incercam sa reparam lucruri, greseli care s-au intamplat in 20 de ani si in special intre 2006 si 2008. Credem ca, dand dovada de solidaritate, vom putea sa depasim aceasta perioada extrem de dificila din punct de vedere economic si, la 1 ianuarie 2011, sa putem sa platim salarii intregi si pensii intregi", a spus Elena Udrea.

Colegiul Director al PDL s-a reunit, duminica, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta si adopta o rezolutie de sustinere a pachetului de masuri de austeritate pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea in Parlament.

Intalnirea, care a inceput cu circa 20 de minute intarziere, a fost precedata de o videoconferinta cu prefectii pe tema masurilor de austeritate, sustinuta de premierul Emil Boc la Palatul Victoria si va fi urmata de sedinta de Guvern, programata sa inceapa la ora 19.00. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#udrea, #guvern, #masuri de austeritate , #stiri Elena Udrea