Udrea: Guvernul taie bonusurile bugetarilor

Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 13:55
1299 citiri
Udrea: Guvernul taie bonusurile bugetarilor

Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a declarat ca Guvernul nu va mai acorda stimulente salariale, pe considerentul ca solidaritatea in perioada de criza presupune sa accepti sa muncesti mai mult si platit mai putin, informeaza Mediafax.

Intrebat, miercuri, de jurnalisti ce se va intampla cu stimulente financiare acordate bugetarilor si care ajung sa reprezinte si 75% din salariu, ministrul a raspuns ca intentia Guvernului este de a nu mai acorda astfel de bonusuri.

"S-a discutat ca aceste stimulente sa nu se mai acorde si fie lucrul acesta sa se decida la nivelul cabinetului, pentru ca stimulentele le acorda doar ministrul, fie sa se ia o hotarare formala in Guvern prin care sa se interzica acordarea stimulentelor. Deci este o discutie ca aceste stimulente sa nu se mai acorde", a spus Udrea. 

Ea a aratat ca, personal, crede ca sistarea stimulentelor ar trebui sa reprezinte o decizie a ministrilor, care "totusi sunt responsabili".

"Eu cred ca totusi ministrii sunt responsabili si nu au nevoie de o hotarare de guvern ca sa nu acorde aceste stimulente, care fac niste diferentieri intre angajatii din aceleasi ministere si din ministere diferite.

E adevarat ca tocmai acesta este rostul stimulentelor: sa recompensezi pe cei care pe aceleasi functii au o munca diferita sau muncesc mai mult.

Insa, in aceasta perioada, probabil ca solidaritatea inseamna sa accepti sa muncesti mai mult si sa fii platit mai putin", a spus Udrea. 

Un document al Ministerului Finantelor prezentat in urma cu trei saptamani de MEDIAFAX releva ca fondul de stimulente rezervat bugetarilor a depasit anul trecut 1,1 miliarde lei, pentru un numar mediu total de 336.648 posturi platite, fara ca nivelul castigului salarial mediu brut total sa scada in majroitatea institutiilor sub 3.000 lei.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#udrea, #guvern, #stimulente, #subventii , #stiri Elena Udrea