Udrea habar n-avea ca la Brasov exista muzeul Primei Scoli Romanesti

Miercuri, 29 Aprilie 2009, ora 18:33
1552 citiri
Udrea habar n-avea ca la Brasov exista muzeul Primei Scoli Romanesti

Elena Udrea, ministrul Turismului, a declarat, miercuri, la Brasov, ca nu stia ca aici se afla "Prima Scoala Romaneasca" si ca a aflat despre existenta acestui valoros muzeu doar cand a ajuns sa-l viziteze, transmite corespondentul NewsIn.

"Marturisesc ca nu stiam de existenta acestui muzeu, care are in patrimoniu atatea lucruri de o valoare exceptionala. Am vizitat acest muzeu si existenta lui imi intareste convingerea ca Brasovul are un imens potential pentru dezvoltarea turismului cultural si a celui ecumenic, informeaza NewsIn.

Se afla in judet foarte multe monumente valoroase care pot fi incluse in circuitul turistic. Am putea face la Brasov un circuit al bisericilor vechi si al troitelor", a declarat ministrul Turismului.

In cadrul vizitei la muzeu, directorul acestuia, Vasile Oltean, i-a prezentat ministrului primele documente scrise in limba romana, scrieri care dateaza din secolul al XII-lea, cat si primele carti in limba romana din aceasta parte de tara si "Tiparnita lui Coresi".

"M-a impresionat faptul ca se pastreaza aceste scrieri, care sunt scrieri vechi din secolul XII chiar. Stiam de la scoala ca ele au existat, dar nu imi imaginam ca se mai pastreaza undeva. E uimitor, nu-ti vine sa crezi. Parca esti intr-un loc in care vezi replicile lucrurilor, dar in realitate sunt chiar scrierile de la vremurile acelea", a declarat Udrea dupa vizitarea muzeului.

Subiectul includerii Brasovului in circuitele de turism cultural, ecumenic sau religios, dar si cele privind eco-turismul si agro-turismul, a fost discutat de ministrul Turismului cu primarul municipiului Brasov, George Scripcaru, dar si cu primarii localitatilor din zona Fagarasului, cu care Elena Udrea s-a intalnit la manastirea "Constantin Brancoveanu" de la Sambata.

Dupa vizitarea muzeului, primarul Brasovului i-a prezentat ministrului un plan de amenajare a Pietei Unirii, astfel incat sa puna in valoare Biserica Sfantul Nicolae, Muzeul Primei Scoli Romanesti si mormantul marelui diplomat Nicolae Titulescu.

"Eu i-am aratat ministrului ce vrem sa facem in Piata Unirii si cum va arata aceasta in sase luni de zile, astfel incat sa corelam Prima Scoala Romaneasca, Biserica Sf. Nicolae si Mormantul lui Nicolae Titulescu, care trebuie completate cu o amenajare ca si piata pietonala, nu asa cum e acum, o parcare dezordonata.

Chiar daca e un efort financiar foarte mare, merita sa il facem asftel incat sa fie o a doua Piata a Sfatului aici in Scheii Brasovului", a declarat primarul.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Udrea, #Brasov, #muzeu , #stiri Elena Udrea