Udrea: In afara Deltei, nu avem cu ce sa atragem turistii de croaziera pe Dunare

Vineri, 27 Martie 2009, ora 11:51
2071 citiri
Udrea: In afara Deltei, nu avem cu ce sa atragem turistii de croaziera pe Dunare

Ministrului Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, la Dr. Tr. Severin, ca marii operatori de croaziere pe Dunare nu sunt interesati decat de zona Deltei.

Ministrul Turismului, care a participat la seminarul "Oportunitati de promovare si dezvoltare a turismului mehedintean", le-a spus celor prezenti in sala mare a Consiliului Judetean Mehedinti (primari, patroni de pensiuni, reprezentanti ai agentiilor de turism si ONG-uri) ca in urma unor discutii pe care le-a purtat cu marii operatori de croaziere pe Dunare acestia i-au spus ca in afara de Delta Dunarii nu exista niciun punct de atractie pe malul fluviului.

"Raspunsul dumnealor a fost simplu. Faceti-ne oferte pe care noi sa le putem valorifica. In momentul de fata mi-au spus ca turistii nu au niciun interes sa coboare din vasele de croaziera", a declarat Elena Udrea.

In context, aceasta a subliniat ca potentialul turistic al judetului Mehedinti este enorm, insa, din pacate, in ultimii 20 de ani nu a existat interes pentru valorificarea acestuia. Lipsa unor centre de informare turistica sau chiar a unor banale panouri de orientare turistica, a unor piste pentru biciclisti, drumuri pline cu gropi sunt doar cateva din motivele pentru care turistii straini refuza sa paseasca in judet.

"M-am informat care este stadiul dezvoltarii turismului in Mehedinti. Stiu ca pana acum a lipsit interesul pentru dezvoltarea turismului. In general, turismul romanesc a fost copilul orfan, abandonat al economiei. De aceea, am inceput cu infiintarea acestui minister al turismului, pentru ca fara o strategie nationala este greu sa vorbim de relansarea turismului.

Incercam sa sprijinim proiectele de dezvoltare acolo unde exista potential natural, dar si interes din partea autoritatilor", a mai spus Elena Udrea.

Concret, pentru judetul Mehedinti, ministrul Turismului a promis ca va sprijini autoritatile judetului in finantarea unor proiecte tehnice, proiecte de promovare turistica, precum si pentru obtinerea statului de statiune balneara a localitatii Bala. Cat priveste croazierele pe Dunare, Elena Udrea a declarat ca in perioada imediat urmatoare va aduce in Mehedinti operatori din statele europene si jurnalisti de specialitate, pentru a vedea la fata locului monumentele naturale unice in Europa. De asemenea, ministrul Turismului a mai anuntat ca la Drobeta Turnu Severin se va deschide o structura teritoriala a ministerului care va deservi toate judetele Olteniei.

La finalul seminarului, Elena Udrea a fost invitata pe un vas de croaziera pentru o calatorie in Clisura Dunarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
#2009, #buget, #delta, #dezvoltarea, #dunare, #infrastructura, #investitii, #proiecte, #turism, #turistica, #udrea , #stiri Elena Udrea