Udrea lanseaza un nou termen pentru introducerea certificatelor enegetice

Joi, 04 Martie 2010, ora 13:46
1641 citiri
Udrea lanseaza un nou termen pentru introducerea certificatelor enegetice

Problema certificatelor energetice s-ar putea rezolva in maxim doua luni, pentru ca in momentul de fata nu exista destui auditori energetici, a declarat, joi, ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, dupa ce in februarie oficialul anuntase ca termen luna martie.

"In doua luni vom putea introduce certificatele energetice. Nu le-am introdus pana in acum, pentru ca nu existau destui auditori energetici si ne-am temut de o eventuala blocare a pietei imobiliare", a spus Udrea in cadrul seminarului "Mediafax Talks about Construction".

In februarie, ministrul a declarat ca spera ca intr-o luna (martie - n.r.) sa poata fi introduse certificatele energetice, ca urmare a implementarii unor programe mai rapide de calcul a eficientei energetice si cresterii numarului de absolventi ai cursurilor de auditori.


Ulterior, Ioan Andreica, secretar de stat in minister, a anuntat ca certificatele energetice vor fi introduse probabil de la 30 martie, precizand ca institutia va propune ca pentru blocurile reabilitate termic sa nu fie necesara eliberarea unui astfel de document.


El a mentionat ca in Romania sunt in prezent 620 de auditori.

 

#certificat energetic, # cladiri, # reabilitare, # udrea , #stiri Elena Udrea