Udrea: Legea tichetelor de vacanta este functionala

Luni, 27 Aprilie 2009, ora 10:26
1732 citiri
Udrea: Legea tichetelor de vacanta este functionala

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia, ca Legea tichetelor de vacanta este functionala, ea spunand ca tine sa precizeze acest aspect intrucat multi oameni nu stiu despre acest act normativ.

Elena Udrea a afirmat ca Legea tichetelor de vacanta este functionala si a adaugat ca a vrut sa faca aceasta precizare pentru ca nu toti oamenii stiu ca legea functioneaza si ca tichetele sunt la vanzare, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit ministrului Turismului, tichetele erau disponibile in lunea de dinaintea sarbatorilor de Pasti, iar pana joi au fost raportate cateva mii de tichete vandute. Udrea a afirmat ca cel mai bine s-au vandut tichetele pentru Bucovina si Litoral.

Ministrul Turismului a adaugat ca exista noua societati emitente care vand tichete de vacanta pentru diverse destinatii.

Legea prevede ca institutiile din sectorul bugetar pot emite tichete de vacanta, cu valori nominale de 10, 20, 30, 40 si 50 lei, urmand sa plateasca unitatilor afiliate cu care au incheiat contracte pentru decontarea tichetelor de vacanta contravaloarea acestora, dupa prestarea serviciilor de turism.

Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariatilor sub forma de tichete de vacanta este contravaloarea a sase salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata, pentru un salariat, in decursul unui an fiscal.

Legea prevede ca angajatul care a beneficiat de tichete de vacanta nu mai beneficiaza de prima de vacanta in cursul anului respectiv sau de bilete de odihna.

Sumele corespunzatoare tichetelor de vacanta acordate de catre angajator sunt deductibile la calculul impozitului pe profit si se deduc din baza impozabila in cazul microintreprinderilor care au optat pentru plata impozitului pe profit.

Guvernul estima la acel moment ca in 2009 aproximativ 100.000 de angajati ar putea beneficia de tichete de vacanta.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Udrea, #salarii, #tichete, #vacanta, #lege, #sector, #bugetar , #stiri Elena Udrea