Udrea: litoralul nu ofera alternative de agrement

Vineri, 08 Iulie 2011, ora 17:33
1669 citiri
Udrea: litoralul nu ofera alternative de agrement

Lipsa alternativelor de agrement ii face pe turisti sa vina la mare doar atunci cand este soare, sustine Ministrul Turismului Elena Udrea, care recomanda cresterea investitiilor pe litoral si o mai buna colaborare intre minister si primari.

"Cand am venit spre Mangalia am observat ca drumul este aglomerat, asta este bine, inseamna ca avem multi turisti pe litoral.

Saptamana trecuta a plouat si nu au fost turisti, ceea ce ne arata ca lipsa alternativelor de agrement face ca turistii sa vina pe litoral doar daca este soare si daca este vreme de plaja", a declarat, vineri, la Mangalia, Elena Udrea.

Ea a precizat ca este nevoie de o buna colaborare intre Ministerul Turismului si primarii localitatilor de pe litoral pentru realizarea de proiecte pe litoral.

"Este nevoie de bani, de parteneriate, pentru ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului poate sa aiba proiecte, poate sa aiba si finantare pentru ele, daca la nivelul primariilor nu gasim intelegere si disponibilitate de cooperare nu putem face nimic, nu puteam trece peste primariile de pe litoralul romanesc.

Si sa facem lucrurile pe care am vrea sa le facem decat in parteneriat cu primarii.

Avem pe litoral in derulare proiecte de peste 40 de milioane de lei si multe care asteapta sa fie implementate", a spus Udrea.

In acest context, Elena Udrea i-a indemnat pe primarii localitatilor de pe litoral sa colaboreze cu ministerul pe care il conduce.

"Mesajul meu catre primarii de pe litoral este ca ei sa accepte colaborarea cu ministerul si sa tragem toti la aceeasi caruta", a afirmat ministrul Turismului.

Elena Udrea a precizat ca investitiile pe litoral vor continua, sustinand ca nu trebuie sa se creeze un complex "din taiatul panglicilor".

"Vom investii pe litoralul romanesc indiferent cati crapa de ciuda la televizor. Nu vreau sa avem un complex de a taia panglici, destul aratam lucrurile negative in tara asta, iar daca taiem panglici inseamna ca se face ceva", a afirmat Elena Udrea. Ministrul Turismului, Elena Udrea, si primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, au taiat, vineri, panglica de inaugurare a portului turistic Mangalia.

Ulterior, ministrul a fost asaltat de cateva persoane aflate pe faleza, care au dorit sa obtina bucati din panglica taiata. 

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#elena udrea, # udrea, # litoral, # turisti , #stiri Elena Udrea