Udrea: MDRT are lucrari incepute de 2 mld. euro si buget de 600 mil.euro

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 11:31
981 citiri
Udrea: MDRT are lucrari incepute de 2 mld. euro si buget de 600 mil.euro

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului are lucrari de constructii incepute in valoare de circa doua miliarde de euro, iar bugetul pentru investitii a fost de 600 de milioane de euro in acest an, a declarat joi, ministrul de resort, Elena Udrea, la un seminar organizat de MEDIAFAX.

In acest ritm nu le terminam niciodata. Fiecare minister a inceput proiecte pe care nu le putem termina nici in zece ani", a spus Udrea la seminarul Romania Construct Forum.

Ea a adaugat ca in Romania exista 46.000 de proiecte de constructii incepute, in valoare de circa 40 de miliarde de euro.

Udrea a mai spus ca daca banii de la buget sunt insuficienti ministerul se va baza pe fonduri private, urmand sa lanseze un program national de dezvoltare in valoare de patru miliarde de euro, care se va derula pe urmatorii cinci ani.

Programul va presupune un parteneriat public privat, prin care societatile de constructii care vor participa vor trebui sa crediteze lucrarile pe o perioada de pana la doi ani, urmand ca statul sa ramburseze banii in urmatorii trei ani.

Ministrul crede ca prin acest program vor fi dezvoltare retele de apa si canalizare in 1.500 de localitati si va fi finantata construirea si reabilitarea a peste 10.000 de kilometri de drumuri judetene.

Udrea sustine ca programul, care va incepe sa functioneze in luna martie a anului viitor, va crea zeci de mii de locuri de munca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#udrea, #mdrt, #lucrari, #miliarde, #buget , #stiri Elena Udrea