Udrea: Meciul lui Bute - cea mai mare audienta dintre toate competitiile romanesti din ultimii 20 ani

Duminica, 10 Iulie 2011, ora 16:15
5104 citiri
Udrea: Meciul lui Bute - cea mai mare audienta dintre toate competitiile romanesti din ultimii 20 ani

Meciul de box dintre Lucian Bute si Jean Paul Mendy a inregistrat cea mai mare audienta avuta de vreo competitie sportiva in ultimii 20 ani in Romania, arata datele oficiale citate de Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea. 

"Cel mai vizionat moment al meciului a avut peste 4,5 milioane de telespectori romani.

Vom prezenta si statisticile privind audienta externa imediat ce acestea ne vor fi puse la dispozitie", a precizat Elena Udrea, citata de NewsIn.

Oficialul MDRT a subliniat ca fara efortul echipei ministerului si cea a Federatiei Romana de Box acest meci nu s-ar fi putut tine la Bucuresti.

"Felicit pentru aceasta reusita colegii din Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, echipa care a lucrat la acest parteneriat, care s-a implicat in realizarea meciului de aseara (sambata, 9 iulie - n.r.), precum si partenerii cu care am colaborat de la Federatia Romana de Box.

Fara efortul lor, Gala Campioni pentru Romania nu s-ar fi putut tine in Bucuresti", a spus ministrul Turismului.

Udrea a adaugat ca MDRT a alocat pentru parteneriatul cu Lucian Bute 1,9 milioane euro, plus TVA, proveniti din fonduri europene.

"Pot spune ca in acest moment MDRT si-a atins obiectivele propuse cu parteneriatul cu Lucian Bute, respectiv, de a face cunoscuta Romania si brandul turistic al Romaniei pe plan intern si international.

Pentru acest parteneriat, MDRT a alocat 1,9 milioane euro, plus TVA, bani proveniti din fonduri europene si care nu puteau fi utilizate in alt scop", a mai spus Udrea.

In opinia ministrului Turismului, Lucian Bute este cel mai mare campion al Romaniei in prezent si s-a declarat bucuroasa ca a putut indeplini visul acestuia de a lupta in Romania.

"Cel mai mare campion al Romaniei in acest moment are toata adminiratia si recunoasterea noastra si a tuturor romanilor.

Ma bucur ca am contribuit la implinirea dorintelor romanilor de a-si vedea campionul boxand in Romania si, de asemenea, ma bucur ca am putut contribui la MDRT la a implini visul lui Lucian Bute de a-si pastra titlu de campion in fata tuturor romanilor lui.

Gala Campioni pentru Romania este nu doar un imens prilej de satisfactie pentru romani, ci si o extraordinara ocazie de promovare a Romaniei", a completat Elena Udrea.

Totodata, ea i-a multumit lui Lucian Bute pentru victoria obtinuta sambata seara si pentru modul in care sportivul reprezinta Romania si turismul romanesc in afara granitelor tarii.

In ceea ce priveste faptul ca aceasta a fost huiduita in momentul in care Lucian Bute i-a multumit la finalul meciului, Udrea a spus ca "nicio fapta buna nu ramane nepedepsita".

"Foarte multi spectatori nu au inteles ca acele huiduieli nu erau adresate unui politician care era prezent la eveniment, asa cum erau prezenti o multime de alti politicieni, inclusiv ai opozitiei, ci erau adresate unui om care s-a implicat luni de zile pentru ca acest meci sa fie posibil la Bucuresti", a conchis Udrea.

Pugilistul roman Lucian Bute si-a pastrat pentru a opta oara centura mondiala in versiunea IBF, dupa ce l-a invins sambata seara, prin knock-out, in runda a patra, pe francezul Jean Paul Mendy, in cadrul galei "Campion pentru Romania", care a avut loc la Romexpo, in Capitala.

"Va multumesc din tot sufletul. Sunt mandru ca sunt roman si ca v-am facut fericiti!

Si celor de acasa, din fata televizoarelor, va iubesc si va stimez", a spus Bute care a izbucnit in lacrimi, imediat dupa meci, dupa ce si-a pastrat centura mondiala pentru prima data in fata publicului din Romania.

Lucian Bute a castigat prin knock-out in runda a patra, cand dupa mai multe momente bune ale francezului, i-a trimis un croseu de stanga acestuia in barbie trimitandu-l la podea. Meciul a contat pentru titlul mondial, in versiunea IBF, la categoria supermijlocie.

La gala organizata la Romexpo au participat mai multe personalitati din sportul romanesc, printre care Gheorghe Hagi, Ion Tiriac sau Ionut Iftimioaie, precum si ministrul Turismului, Elena Udrea. 

Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
#bute, #elena udrea, #meci bute , #stiri Elena Udrea