Udrea: ne donam salariile pana la sfarsitul anului

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 10:21
917 citiri
Udrea: ne donam salariile pana la sfarsitul anului

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat marti ca atat ea, cat si "foarte multi" dintre colegii de Cabinet au decis sa doneze restul salariului pe care il vor incasa pana la sfarsitul anului, iar banii sa fie depusi intr-un fond de solidaritate, precizeaza Mediafax.

"Masina nu am de la minister, dar sigur, fara sa para un gest populist, ci doar unul solidar, noi am decis, foarte multi dintre colegii din Cabinet, sa donam restul salariului, sa-l punem la dispozitia acestui fond de solidaritate, cei care ne permitem sa trecem prin aceasta perioada grea", a spus Udrea.

Ea a adaugat ca va dona 75% din salariul actual, pentru ca restul de 25% va fi redus.

"Ar fi o solutie si aceea de a da acesti bani unui numar de pensionari, care sunt cei mai afectati ca urmare a reducerii cu 15% a pensiilor. Deci, variantele ar fi fie ca banii acestia sa mearga intr-un fond de solidaritate, fie sa mearga catre persoane individualizate, catre pensionari care sunt afectati de aceste reduceri si sigur, si eu m-am gandit ca in aceasta varianta as dona restul salariului catre pensionari din colegiul meu", a mai spus Udrea, care a precizat ca ar putea fi vorba de 30 de pensionari carora sa le imparta salariul.

Ea a mai spus ca a constatat, din discutiile pe care le-a avut cu colegii din Guvern ca toti sunt constienti de nevoia de a face gesturi de solidaritate.

"Nici intr-un caz nu rezolvam asa problema, nu cred ca am putea fi acuzati de demagogie sau de populism, pentru ca nu ne imaginam ca asta e solutia problemei, ci doar am dori sa fie un gest solidar cu cei care trec mai greu prin criza economica", a mai spus Udrea.

Intrebata daca si primul ministru si-a aratat disponibilitatea sa-si doneze salariul, Udrea a spus: "Nu stiu, trebuie sa-l intrebati pe dansul, probabil ca toti din Guvern". 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#donare, #pensionari, #salariu, #solidaritate , #stiri Elena Udrea